SES Antalya Şube Başkanı Şükran İçöz, Sağlık Bakanlığı’nın bakanlık personeli için anlaşmaya varıldığı belirtilen promosyon ödemesine tepki gösterdi. Rakamın kazanım olarak görülemeyeceğini söyleyen İçöz, "25 bin TL gibi komik bir rakamın kazanım diye durulması teslimiyetçi sarı sendikacılığın bir göstergesidir. Şartlar ortada iken, çok daha iyi bir anlaşma yapılabilecekken, böyle kötü bir anlaşmanın arka plan pazarlığında ne var?" diye sordu.

SES Antalya Şube Başkanı İçöz'den 'promosyon' tepkisi: Kazanım olarak görülemez

HABER MERKEZİ

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Antalya Şube Başkanı Şükran İçöz, Sağlık Bakanlığı ile Ziraat Bankası arasında imzalanan promosyon anlaşmasına tepki gösterdi.

İçöz, "25 bin TL gibi komik bir rakamın kazanım diye durulması teslimiyetçi sarı sendikacılığın bir göstergesidir. Şartlar ortada iken, çok daha iyi bir anlaşma yapılabilecekken, böyle kötü bir anlaşmanın arka plan pazarlığında ne var? Merak ediyoruz doğrusu. Bir sorumuz da sözde yetkili ama özde etkili olmayan sarı sendikaya; koca bir sağlık emekçileri ordusu için 25 bin 200 TL gibi bir rakamı nasıl kazanım olarak görmektesiniz? Ve başarı gibi anlatıyorsunuz? Bu kadar etkisiz ve tepkisiz kalınmasını sağlık emekçilerinin takdirine bırakıyoruz" dedi

İçöz, "Hiçbir sağlık emekçisi sendikası temsiliyetinin olamadığı, şeffaf ve ihale usulü ile yapılmayan bu anlaşmayı kabul etmemiz mümkün değildir. Sağlık emekçilerinden yana değil bankadan yana tavır alan, sağlık emekçisini kredi kartı kullanmaya zorlayan bu anlaşma, sağlık emekçisinin sistemin içinde daha fazla ezilmesini dayatmaktadır. Emekçi karşıtı ancak bankaların lehine olan bu sözleşmelerin derhal iptal edilmesini, emekçiden yana, emekçiyi koruyan ve kollayan bir sözleşme imzalanmasını talep ediyoruz. Neden kredi kartına para puan yüklemesi gibi uygulama ile sağlık emekçilerine kredi kartı kullanma zorunluluğu dayatılıyor?" diye konuştu.