SES yöneticilerinin gözaltına alınmasına tepki gösteren SES Aydın Şubesi, sendikal faaliyetlerin suç sayılamayacağını, üye ve yöneticilerinin derhal serbest bırakılmasını istedi.

SES Aydın Şubesi’nden gözaltılara tepki

BİRGÜN EGE

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası’nın (SES) yönetici ve üyelerine yönelik yapılan gözaltıları protesto eden SES Aydın Şubesi üyeleri, arkadaşlarının serbest bırakılmasını istedi. SES Aydın Şubesi’nde yapılan açıklamada, siyasal iktidarın her sıkıştığında içeride ve dışarıda yeni düşmanlar yarattığı belirtildi.

SES Aydın Şube Eş Başkanı Öznur Özağaç, 1,5 yıldır süren salgın boyunca sağlık emekçileri başta olmak üzere halkımızın sağlığı için yeterli tedbirleri almayan iktidar daha öncede çokça yaşadığımız gibi sağlık hakkı ve sağlık emekçilerinin haklı mücadelesinin öncülerine yöneliyor. Pandeminin başından itibaren sendikamız; sağlık ve sosyal hizmet emekçilerinin hakları, gerekse de halkın yaşam ve sağlık hakkı mücadelesinde sürekli sözünü kurmuş eylemini gerçekleştirmiştir. Hazmedilmeyen tam da bu mücadeledir. Bugüne kadar 420 sağlık emekçisi ve 46 bin 787 yurttaş Covid-19 nedeniyle hayatını kaybetti. Ölümleri engellemeyenler, ölümler olmasın diye mücadele edenlere yöneliyor” dedi.

Baskılara, gözaltılara, mobbinge ve şiddete boyun eğmeyeceklerini dile getiren Özağaç, “Yapılan gözaltılar hukuksuzdur. Ankara Şube Eski Eş Başkanı arkadaşımız Runa Temelli’ye böbrek nakli yapılmış olup, sürekli doktor kontrolünde düzenli ilaç kullanmaktadır. Pandemi koşullarında gözaltında tutulması sağlığı açısından çok risklidir. Eski Eş Genel Başkanımız Gönül Erden, bir süre önce İstanbul’da çalıştığı hastanede Covid oldu ve maalesef birlikte yaşadığı annesine hastalığı bulaştırdı. Annesi günlerce yoğun bakımda kaldıktan sonra yaşamını yitirdi. Annesini memleketi Dersim’e defnetti. Annesinin yasını tuttuğu Dersim’deki evinde gözaltına alındı” diye konuştu.

GÖZALTILAR SERBEST BIRAKILSIN

Gözaltına alınan eski SES Ankara Şube Yöneticisi Ramazan Taş’ın abisinin cenazesine katılmasına izin verilmediğini vurgulayan Özağaç, şunları söyledi: “Arkadaşımız Hacettepe Üniversitesi Hastanesi’nde kanser tedavisi gören ve gözaltına alınmadan hemen önce yaşamını yitiren abisinin yanında iken gözaltına alınmıştır. En insani bir görev olan abisinin cenazesine bile katılmasına izin verilmemiştir. Eski MYK Üyemiz Fikret Çağlayan, İstanbul’da yaşayan ve son evre kanser tedavisi gören annesinin ikamet ettiği ev basılarak gözaltına alındı. Eş Genel Başkanımız Selma Atabey, bir gün önce İkizdere’de doğası ve merası için direnen köylüleri KESK ve TTB heyetiyle ziyaret etmiş, gece 01.00 gibi Ankara’daki evinden gözaltına alınmıştır. Örgütlülüğümüz üzerinde demokrasi, emek, hak ve özgürlük mücadelemizde her bir arkadaşımızın değeri paha biçilemezdir. Hiç birinden vazgeçmiyoruz ve gözaltılar derhal serbest bırakılsın diyoruz.”