SES, dört haftalık ‘maskeler konuşuyor’ eylem ve etkinlik takvimi açıkladı. Basın toplantısıyla kamuoyuna duyurulan eylem ve etkinlik takvimine göre, sağlık ve sosyal hizmet emekçileri taleplerini yazılı olduğu maskeler ile dört hafta boyunca işyerlerinin önünde, yemekhanelerde, toplantı salonlarında sesiz oturma eylemleri ve açıklamalar gerçekleştirecek.

SES, ‘maskeler konuşuyor’ eylem ve etkinlik takvimini açıkladı

Haber Merkezi

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES), ‘maskeler konuşuyor’ eylem ve etkinlik takvimini düzenlediği basın toplantısıyla kamuoyuyla paylaştı.

Basın toplantısında yapılan açıklamada, “Ekonomik, özlük, pandemide toplumun sağlık ve sosyal hizmet hakkı ve işçi sağlığı ve güvenliği başlıklarından oluşan taleplerimizi, dört hafta boyunca maskelerimizle dile getireceğiz” denildi.

OTURMA EYLEMLERİ VE AÇIKLAMALAR

Yapılan açıklamada, dört haftalık eylem ve etkinlik takvimine ilişkin de “Dört hafta boyunca işyerleri önünde, yemekhanelerde, toplantı salonlarında sesiz oturma eylemleri, açıklamalar gerçekleştireceğiz. Taleplerimizin yazılı olduğu maskelerimizle sesimiz duyulsun diye çalışacağız. Her haftaya uygun taleplerimizi dile getiren hashtag ve kısa videolarla sesimizi duyurmaya çalışacağız. Emek ve meslek örgütleri, siyasi partiler ve demokrasi güçleriyle ortaklaşmaya sözümüzü, sesimizi buluşturmaya çalışacağız” ifadelerine yer verildi.

BİZLERİ DUYMADILAR

“Bizler ‘Yaşatmak için yaşamak istiyoruz’ diye haykırdık, çığlıklar attık, sesimizi duymak istemediler. Her gün üçer beşer ölmeye başladık, bizleri görmezden geldiler. İş yerleri önünde, servislerde, Sağlık Bakanlığı önünde haykırdık, bizleri duymadılar” denilen açıklamada şu ifadeler de yer aldı:

“Sözümüzü, eylemimizi görmezden gelen bu yaklaşıma karşı Ocak ayı boyunca, belki maskelerimizi görürler, duyarlar diye “maskeler konuşuyor” eylem ve etkinlikleri düzenleyeceğiz. Bu eylemler ile mücadelemize farklı bir boyut katmaya ve kazanım elde etmeye çalışacağız.

BİZLERE LÜTUF OLARAK SUNULDU

Pandeminin başlarında alkışlanan biz sağlık ve sosyal hizmet emekçileri vergi yükünün, enflasyon oranlarının altında ezildik ve ezildikçe yoksullaştık. Pandemi koşullarında izinsiz, dinlenmeksizin virüs yüküyle mücadele ederken tükeniyor ve her gün ölüyoruz. İnsanca yaşayacak, meslek riskimizi karşılayacak, tek kalemde, yoksulluk sınırının üstünde temel ücret diye isyan edip çığlık attıkça performans ve ek ödemeler bizlere lütuf olarak sunuldu.

SIRA MASKELERİMİZDE

Biz elbette ki susmayacağız ama sıra maskelerimizde. Taleplerimizi maskeler sessiz çığlıklarıyla; sağlık emek ve meslek örgütleri, tüm siyasi ve demokratik kitle örgütleri ve siz halkımız aracılığıyla tüm ülkeye duyuracaklar. Halkın sağlık ve sosyal hizmet hakkı ile işkolu emekçilerinin ekonomik, özlük ve demokratik haklarını birbirinden ayrı göremeyiz. Çünkü “ya hep beraber ya da hiçbirimiz, kurtuluş yok tek başına” söylemi boşuna değildir. Mücadeleyi birlikte büyüteceğiz ve birlikte kazanacağız.”