Şeşen Ailesi, 3 kuşak 4 fert sahnede esti

İlhan Şeşen’in 47’nci sanat yılına özel albümü ‘Hediyem’, Şeşen Ailesi’nde 3 kuşağı aynı sahnede buluşturdu. İlhan Şeşen, yeğenleri Burhan ve Gökhan’dan oluşan Grup Gündoğarken ve Burhan Şeşen’in kızı Dilhan Şeşen, Babylon Bomontiada’da yapılan lansman gecesinde duygusal anlar yaşadı. İlhan Şeşen, “Bu albüm ailemize de bir hediye” dedi.

Usta müzisyen İlhan Şeşen’in 47’nci sanat yılına özel albümü ‘Hediyem’ bir ilki gerçekleştirdi. Albüm, Şeşen Ailesi’nden 3 kuşağı bir araya getirmesiyle büyük bir heyecan yaratırken, albümün Babylon Bomontiada'da yapılan lansmanında da aile üyelerinin birlikte sahneye çıkması duygulu anlar yaşattı.

En genç üye Dilhan Şeşen

Usta müzisyen İlhan Şeşen’in yeğenleri Burhan Şeşen ve Gökhan Şeşen'den oluşan Grup Gündoğarken, albümde ‘Bir Yaz Daha Bitiyor’ şarkısını seslendirirken, Burhan Şeşen’in 21 yaşındaki kızı Dilhan Şeşen de ilk kez bir albümde yer aldı. Çalışmaları 2 yıl süren albümde Dilhan Şeşen ‘Sıcaklardandır’ şarkısını kendi yorumuyla okudu. Sahnede, babası ve amcalarıyla birlikte şarkıyı seslendiren Şeşen, gözyaşlarını tutamadı. Dilhan Şeşen seyircilerden tam not alırken dakikalarca alkışlandı.

Tek ortak şarkı

Grup Gündoğarken’in seslendirdiği ‘Bir Yaz Daha Bitiyor’ şarkısı da aile için ayrı bir öneme sahip. Şarkı, söz ve müziği İlhan, Burhan ve Gökhan Şeşen’e ait olan tek eser. Şarkı, ilk olarak 1986 yılında kendi adını verdiği albümde yayınlanmıştı.

İlhan Şeşen: Bu albüm bize hediye

Şeşen Ailesi'nde müzisyen nesillerin yetişmesinden dolayı çok mutlu olduğunu belirten ilhan Şeşen, Grup Gündoğarken’in kuruluş hikayesini şöyle anlattı: “Sene 1975. Ben Bursa’da en iyi bankalardan birinin avukatıyım. İstikbalim garanti altında. Bu arada 2 çocuğum var. Biri 3 diğeri 1.5 yaşında. Tabii bir de benim ağabeyim var, idolüm. Onun çocukları çocukları gitar çalışıyorlar. Ben o dönem öyle bir şey düşünmüyorum. Bir gün ağabeyim aradı ‘İlhan müziğe dönmezsen beni ağabeylikten sil’ dedi. Biz zaten birlikte çalıp söylüyorduk. Sonra bir gün Burhan aradı, ‘Amca sensiz olmuyor be’ deyince her şeyi bırakıp yeğenlerim Burhan ve Gökhan ile Grup Gündoğarken’i kurmaya karar verdik.”

Bu albümün kendilerine bir hediye olduğunu söyleyen İlhan Şeşen, “Bu albümde Grup Gündoğarken ve Dilhan'ın da yer alması beni gerçekten çok mutlu etti" dedi. 19 yıl Grup Gündoğarken olarak İlhan Şeşen ile aynı sahneyi paylaştıklarını ve 7 albüm 1 maxi single hazırladıklarını söyleyen Gökhan Şeşen de tribute albümlerde yer almanın ayrı bir önemi ve heyecanı olduğunun altını çizdi. Ailenin genç üyesi Dilhan Şeşen ise böylesine önemli eserlerin bulunduğu bir albümde bulunmaktan dolayı büyük bir heyecan ve mutluluk yaşadığını söyledi. Albümdeki en genç isim olduğunu belirten Dilhan Şeşen, bu deneyimin kendisi için çok özel olduğunu aktardı.

14 şarkıdan oluşan albümde Grup Gündoğarken ve Dilhan Şeşen’in yanı sıra Mehmet Erdem, Yalın, Yaşar, Aylin Aslım ve Cem Yılmaz gibi ünlü isimler yer alıyor.