Salihe Aydeniz’in Genel Başkanlığı’na seçilmesiyle DBP'nin TBMM’de temsil edilmesi, ulusal birlik çalışması yapan Kürt partilerinin temsilcileri tarafından olumlu bir gelişme olarak değerlendirildi

Sesimiz daha çok çıkacak

Hüseyin Şimşek

Diyarbakır Milletvekili Salihe Aydeniz’in DBP Genel Başkanı seçilmesiyle birlikte 'Ulusal Birlik Hareketi' içerisinde yer alan altı partiden HDP'nin ardından ikincisi de TBMM’de temsil edilmeye başlandı. 18-19 Ocak’ta yapılacak Kürdistani İttifak Çalıştayı öncesinde Aydeniz’in Genel Başkan olarak TBMM’de bulunmasının büyük öneme sahip olduğunu dile getiren siyasi parti genel başkanları, “Sesimizin daha çok çıkması gerekiyordu” değerlendirmesini yaptı.

Kürt partilerinin ve derneklerinin bir araya gelerek oluşturdukları Ulusal Birlik Hareketi 18-19 Ocak’ta Diyarakır’da Kürdistani İttifak Çalıştayı düzenleyecek. Çalıştay öncesinde DBP’nin TBMM’de resmen yer almasının kendileri adına sevindirici olduğunu ifade eden KDP-T Genel Başkanı Mehmet Emir Kardaş ve KKP Genel Başkanı Sinan Çiftyürek, BirGün’e konuştu.

ÖNEMLİ BİR GELİŞME

Kürt coğrafyasında siyaset yapmanın neredeyse imkansız hale geldiğini bildiren KDP-T Genel Başkanı Kardaş, “Yüze yakın belediyesine kayyum atanmasıyla yöneticilerinin sık sık tutuklanmasıyla bilinen ve büyük baskılara göğüs geren DBP’nin TBMM çatısı altında olması bizim için son derece önemli bir gelişmedir” dedi.

Ulusal birliğin siyaset yapmalarına ve hukuki olarak kazanımlar elde etmelerine fayda sağlayacağını dile getiren Kardaş, “DBP Eş Genel Başkanı Salihe Aydeniz de ulusal birlik faaliyetlerinin içerisinde yer alıyor. Bu nedenle TBMM’de temsiliyet, taleplerimizin dile getirilmesi, Türkiye kamuoyunda bilinmesi açısından olumlu bir sonuç doğuracaktır” diye konuştu.

YOLUN BAŞINDAYIZ

KKP Genel Başkanı Çiftyürek de Aydeniz’in DBP Eş Genel Başkanı sıfatıyla TBMM’de yer alacak olmasını ‘desteklediğini’ bildirdi. Ulusal birlik çalışmalarının Kürt siyasetinin son şansı olduğunu ifade eden Çiftyürek, “Ulusal birlik için henüz yolun başındayız. İnsanlara kendimizi anlatma aşamasındayız. Bu taleplerimiz HDP aracılığı ile zaman zaman Meclis’te dile getiriliyordu ancak şimdi bir Kürt partisi tarafından doğrudan aktarılabilecek. Bu nedenle son derece önemsediğimiz bir gelişme ve faydasını göreceğiz” dedi.