Fatsa’da madene ve doğa katliamına karşı gerçekleştirilen kitap okuma eylemi 17’nci gününde devam ediyor. Eylemi başlatan Güngör, “Doğa katliamının geri dönüşü yok” dedi.

Sessiz çığlık büyüyor

YAREN ÇOLAK

Ordu’nun Fatsa ilçesinde maden ocaklarına ve betonlaşmaya karşı Onur Güngör’ün başlattığı kitap okuma eylemi 17’nci gününde. Madenlerin doğaya verdiği zarara ve siyanür kullanımının yarattığı tahribata tepki gösteren Onur Güngör’ün ‘sessiz çığlık’ adını verdiği eyleme destek her geçen artıyor.

Eyleme 17 eylülde Admin adlı köpeğiyle birlikte başladığınıa belirten Güngör, bugüne kadar eyleme katılanların sayısının 500 olduğunu belirtti. BirGün’e konuşan yaşam savunucusu Onur Güngör çıplak ayakla kitap okuyarak gerçekleştirdiği eylemini şu sözlerle anlattı: “Pandemide sesimizi duyurmamızı engeleyecek daha büyük bir baski var. Hıfzıssıhha pandemi gerekçesiyle yapılan birçok eyleme engel oluyor. E bizim de bir tepki koymamız gerekiyordu. Ben de kitap okuyarak bunu yapmak istedim.”

Fatsa’da yaşanan doğa katliamına dikkat çeken Güngör, “Kullanılan siyanür nedeniyele toprakta çim bitmez hale geldi. Ben de buna tepkisiz kalmamak adına yola çıktım. Çıplak ayakla her gün yarım saat kitap okuyorum. Çıplak ayakla okumamdaki amaç ‘doğaya dokunmak’ ancak maalesef Fatsa’da her yer beton olduğu için sadece beton dokunabiliyoruz. Yapılan bu betonların, kullanılan siyanürlerin kısacası bu doğa katliamının geri dönüşü yok. Şimdi Fatsa’da siyanür alanını genişletmek istiyorlar” ifadelerini kullandı.

“Bu bir direniş, bir sessiz çığlık” diyen Güngör sözlerini şöyle noktaladı: “Amacımız tüm Türkiye’deki doğa katliamlarına dur demek. Ülke tarikat haberleriyle karanlığa giderken, doğa katliamı yaparken bizler kitap okuyarak aydınlanma yaratıyoruz.”