İstanbul Diş Hekimleri Odası’nın 18’inci Olağan Genel Kurulu öncesinde Birlik Grubu’nun Başkan adayı Tarık İşmen, BirGün’e konuştu: “Biz siyasetin arka bahçesi konumundaki bir meslek örgütü olmak istemiyoruz”

Sessizleştirilmek isteniyoruz ama susmayacağız

Yaren ÇOLAK

İstanbul Diş Hekimleri Odası (İDO) seçimi bu yıl 5-6 Eylül'de gerçekleşecek. İDO 18’inci Olağan Genel Kurulu Covid-19 tedbirleriyle 5 Eylül Cumartesi günü İstanbul Teknik Üniversitesi Vakfı Sosyal Tesisleri’nde düzenlenecek. İDO seçimleri ise 6 Eylül Pazar günü Şişli Nişantaşı Nuri Akın Lisesi’nde yapılacak.

İDO seçimlerine Birlik Grubu, İdealist Diş Hekimleri Grubu ve Önce Dişhekimi Grubu adı altında üç farklı grup katılacak. Birlik Grubu’nun Başkan adayı Tarık İşmen BirGün’e yaptığı açıklamada, Birlik Grubu’nun demokratik değerlere inanan, çevreci, kadından ve çocuktan yana politikalar yürüttüğüne ve yürüteceğine vurgu yaptı.

İktidarın meslek örgütlerini pasifize eden politikalar izlediğinin altını çizen İDO Başkan Adayı İşmen, “Meslek örgütlerinin toplumsal değerlere katkıda bulunmasını, ses çıkarmasını istemeyen bir iktidar söz konusu. Ama yaşadığımız toplumun parçası olduğumuzdan dolayı mesela Kanal İstanbul projesine karşı çıkmak durumundayız. Biz iktidarın istediği gibi siyasetin arka bahçesi konumunda pasifize edilmiş meslek örgütü olmak istemiyoruz” diye konuştu.

SÜRECİ YANLIŞ YÜRÜTTÜLER

“Sessizleştirilmek isteniyoruz ancak biz Birlik Grubu olarak susmayacağız” diyen İşmen, geçmişten bu ya süren demokratik geleneklerini genç hekimlerle birlikte sürdürmeye devam edeceklerini söyledi. İnsan haklarına saygılı, barış taraftarı, kadına şiddete karşı, hayvan dostu, yeşili koruyan geniş bir kitleye hitap ettiklerine dikkat çeken İşmen, şunları dile getirdi: İstanbul’da kamuda çalışan yaklaşık bin 200 diş hekimi filyasyonda görevlendirildi. Mesleği başında virüsle mücadele ederken hastalanan birçok meslektaşımız oldu. Ayrıca pandemi sürecinde kayıplar da yaşadık. Kayıplarımız, bu sürecin ne kadar yanlış planlamalarla yürütüldüğünü bizlere gösteriyor.”

MESLEKTAŞLAR MAĞDUR EDİLDİ

Meslektaşlarının mağdur edildiğine vurgu yapan İşmen, şu ifadeleri kullandı: “Aile hekimleri dururken diş hekiminin ilaç yazma ilaç verme gibi bir durumu olmaması lazım veya sağlık personeli varken diş hekimi kayıtta çalıştırmamalı. Diş hekiminin görev yeri Güngören’den alınıp Sarıgazi’ye verilmesi doğru değil. Bu konuda çok ciddi plansızlık yaşandı ve yaşanmaya devam ediyor. Yapılması gereken doğru bir planlamayla diş hekimlerini asli görevleri çerçevesinde kullanmak olmalıydı. Diş hekimleri genel sağlıkla çok ilintili düşündüğümüz ağız diş sağlığı hizmetleri aksadı.”

ÖĞRENCİLERE EĞİTİM DESTEĞİ

Salgın sürecinde üniversite hastanelerindeki eğitimlerin de durduğunu aktaran İşmen, “Çocukların pratik eğitimi yok. Biz bu dönemde çocukların bu eksiğini gidermek için muayenelerimiz açarak eğitim desteği vereceğiz” diye konuştu.