Sakarya’da bir üniversitesinin düzenlediği 15 Temmuz paneline çevrimiçi olarak katılan SETA Genel Koordinatörü Burhanettin Duran, "FETÖ’nün istihbarat örgütlerine taş çıkartacak kadar iyi örgütlendiğini" savunarak, ‘mahrem imamların bile birbirini kısmen tanıyabildiğini’ söyledi.

SETA Koordinatörü Burhanettin Duran: FETÖ, istihbarat örgütlerine taş çıkartacak kadar iyi örgütleniyor

SETA Genel Koordinatörü Prof. Dr. Burhanettin Duran, Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) Konuşmaları "15 Temmuz Özel" programına çevrimiçi katılarak SUBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık'ın sorularını yanıtladı.

“Belirli kurumlarda hala devam eden FETÖ operasyonları, bunların kripto unsurlarıyla devam ettiğini bize gösteriyor” diyen Duran, Fetullah Gülen’in hala Pensilvanya’da ikamet ettiğini ve örgütün önemli üyelerinin Batı ülkelerinin başkentlerinde korunduğunu söyledi.

Duran, “FETÖ'nün istihbarat örgütlerine taş çıkartacak kadar iyi örgütlendiğini” savunarak, ‘mahrem imamların bile birbirini kısmen tanıyabildiğini’ söyledi. Duran şu ifadeleri kullandı:

“Devletin kritik kurumlarına, askeriye ve yargı başta olmak üzere sızmaya çalışan ama orada kendi hiyerarşisini oluşturan ve hiç kimsenin hakkını, hukukunu gözetmeden, istenildiği yerde ihlal edilebilen bir yapılanma ortaya çıktı. Herkese sıkıntı veren, herkesin hakkını ihlal eden bir tür virüs gibi asalak yapı gibi devletin içerisinde konumlanmıştı. Bu yönüyle gençlerimizin, FETÖ denilen yapının çok dikkatli olması gereken formları var. Kendisini solcu, Kemalist, seküler, ateist, deist olarak ya da yabancı örgütler olarak konumlandırabilen bu kadar renklendirme yapabilen bir yapıyla karşı karşıyayız.”