Habertürk yazarı Sevilay Yılman'ın, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ile gerçekleştirdiği kriz çıkartan söyleşisinin ardından bir daha hiçbir yazısının yayımlanmaması dikkat çekti. Habertürk'ün diğer bir yazarı Fatih Altaylı, 13 Aralık'ta yayımlanan söyleşi için Sevilay Yılman ve Nureddin Nebati arasında geçen diyaloğun bir röportaj olmadığını, sözlerinin de izni alınmadan yayımlandığını öne sürmüştü. Altaylı'nın yazısı kısa sürede kaldırılmıştı.

Sevilay Yılman, Nureddin Nebati söyleşisinin ardından kayıplara karıştı

Habertürk yazarı Sevilay Yılman'ın, 13 Aralık’ta yayımlanan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ile gerçekleştirdiği röportaj sonrasında, aradan geçen 35 güne rağmen hiçbir yazısı yayımlandı.

Sevilay Yılman'ın, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ile göreve geldikten sonra yaptığı ve Habertürk'te yayımlanan söyleşisi günlerce konuşulmuş, krize neden olmuştu.

Bakan Nebati’nin Yılman'a verdiği demeçte yer alan, "Karamsar tablo çizenler var. Hiçbir şekilde bize inanmayanlar. Onlara diyorum ki; Sen maaş alıyorsun. En fazla neyini kaybedersin? Enflasyonun altında ezilirsin. Ama ben bütün varlığımı kaybederim bu iş düzelmezse eğer..." ifadeleri tepki toplamıştı.

Yılman'ın köşe komşusu Fatih Altaylı da, söz konusu söyleşinin aslında bir röportaj olmadığını, Yılman ile Nebati arasında geçen dostane bir konuşma olduğunu iddia etmiş, Bakan'ın izni alınmadan yayımlandığını ileri sürmüştü.

Altaylı, "Anladık ki, aslında bu bir röportaj değil, samimi bir sohbet, bir teşekkür telefonu içinde yapılan bir hasbıhal, bir dostane konuşma imiş. Yani aslında yazılmamak kaydıyla yapılmış. Bu durum belirtildiği halde yayınlandıysa bence ayıp edilmiş. 'Güven' talebinde bulunan Bakan’a haksızlık olmuş" ifadelerine yer vermişti.

Yılmanı eleştiren Altaylı'nın, 'görüşmenin kayıt dışı olmasına rağmen yayımlandığını' söylediği köşe yazısındaki ilgili bölüm, gazetenin internet sitesinden kaldırılmıştı.

Yaşananların ardından 1 aydan fazla bir süre geçmesine rağmen, 13 Aralık'tan sonra Sevilay Yılman'ın hiçbir yazısı yayımlanmadı. Yılman, 35 gün boyunca bir daha hiç yazı kaleme almadı.

Odatv’ye konuşan Sevilay Yılman, herhangi bir engelleme olmadığını belirtip, özel sebepleri olduğunu aktararak, “Yazmaya, kafamı yazıya vermeye fırsatım olmadı. Aklınıza geldiği gibi bir şey söz konusu değil” demişti.

EN SON 7 OCAK'TA PAYLAŞIM YAPTI

Sessizliğe gömülen Sevilay Yılman, en son Twitter hesabından 7 Ocak günü paylaşım yapmış, oğlunun ve kendisinin Covid-19'a yakalandığı haberini vermişti.

Yılman paylaşımında şunları söylemişti:

"Herkese selam… Çok mühim bir şeye dikkat çekmek istiyorum. 24 yaşındaki oğlum Kovid. Yılbaşı gecesi bir arkadaşından virüsü aldığını düşünüyoruz. Son 4 gündür çok ağır grip gibi geçiyor. Aynı evde yaşıyor olmamıza rağmen ise, bende hiç bir semptom olmadı. Açıkçası bana bulaşmadığını düşünüyordum. Buna rağmen ama ben de izole oldum oğlumla. Dün ne olur ne olmaz deyip test yaptırdım ve ben de pozitif çıktım.

Ezcümle şunu diyeceğim arkadaşlar; ‘Bende semptom yok! Gayet iyiyim’ deyip kimse rehavete kapılmasın lütfen."