Türkiye uyuşturucu baronlarının cirit attığı bir ülkeye dönüşürken izlemekle yetinen iktidar, seçim yaklaştıkça gerçek dışı söylemlere daha çok başvurmaya başladı, Kılıçdaroğlu’nun “uyuşturucu baronlarının parasını Türkiye’ye getireceğini” iddia etti.

Kaynak: Haber Merkezi
Seviyeyi buraya getirdiler: Erdoğan’dan sonra Bahçeli’den de akla ziyan Kılıçdaroğlu sözleri!

14 Mayıs seçimleri yaklaştıkça iktidar cephesinin artan paniği, söylemlerine de yansıyor. Devlet imkanlarının bol keseden dağıtılmasının yanı sıra gerçek dışı iddialar ile seçim kampanyasına devam eden Cumhur İttifakı, seviyeyi giderek dibe çekiyor. AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ardından ortağı Devlet Bahçeli de Kılıçdaroğlu hakkında akıl ermez ifadeler kullandı.

Dün Gemlik’te konuşan AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nu bir kez daha hedef alarak, “Bay bay Kemal ne yapacak? O da Londra'nın meşhur tefecilerinden 300 milyar dolar getirecekmiş. Hani Ziya Paşa'nın güzel bir sözü var, 'Eşek ölür kalır semeri, insan ölür kalır eseri.' Bay bay Kemal böyle atmakla filan olmuyor” dedi.

Erdoğan, sözlerinin devamında, Kılıçdaroğlu hakkında gerçek dışı iddiaları üreterek, “Esrar, eroin kaçakçılarından para getireceksin. Yok böyle bir şey ya. Yok” ifadelerini de kullandı.

Erdoğan’a benzer sözler, bugün de Cumhur İttifakı’ndaki ortağı Devlet Bahçeli tarafından kullanıldı.

Bahçeli, Nevşehir’de düzenlenen mitingde yaptığı konuşmda, “Bölücü terör örgütü PKK Kılıçdaroğlu'nun destekçisidir. FETÖ'cüler, Türk düşmanları, emperyalizmin piyonları CHP'nin adayları olarak gösterilmiştir. Kılıçdaroğlu eroinmanlardan temiz para alacağını iddia ediyor. HDP'nin kayyum partisi Yeşil Sol Parti, Kılıçdaroğlu'nun arkasında duruyor” diye konuştu.