AKP Genel Başkan Yardımcısı Abdülkadir Aksu, Başbakan Erdoğan’ın etnik ayrımcılık yapmadığını, hatta en çok Kürt milletvekilerini sevdiğini ileri sürdü. Aksu, Batman’da sentetik...

AKP Genel Başkan Yardımcısı Abdülkadir Aksu, Başbakan Erdoğan’ın etnik ayrımcılık yapmadığını, hatta en çok Kürt milletvekilerini sevdiğini ileri sürdü. Aksu, Batman’da sentetik çim futbol sahasının açılışına katıldı. Aksu, Batman’da AK’lilere yaptığı konuşmada basının Erdoğan’ın söylemlerini çarpıtılarak farklı yerlere çektiğini savundu. Aksu, “Biz ne isek oyuz. Başbakanımızın Obama veya Bush’a benzetilmesine verdiği en güzel cevaptır. Bizim başkası olmaya niyetimiz yok” dedi.

 

‘DENGİR FIRAT HASTAYDI’

“Ya sev, ya terk et” sözünün Başbakan Erdoğan’a itham edildiğini söyleyen Aksu, “Tek ülke, tek bayrak, tek millet ve tek vatan söylemleri ile bundan rahatsız olanlara bu mesajı vermiştir ki; bunu yıllardır her zaman söylüyor. Neden şimdi çarpıtılıyor” diye konuştu. Meclis’te bulunan Kürt milletvekillerine Başbakan’ın ayrı bir sevgisi olduğunu söyleyen Aksu, “Zaman zaman Meclis kulislerinde bazı milletvekilleri birbirine takılır. Başbakan Kürt milletvekillerine fazla ilgi gösterince bazı milletvekilleri ‘anneannemizin annesi de Kürt’ şeklinde espri yaparlar. Bizim birbirimizden ayrımız gayrımız yok” dedi.

Güneydoğu politikaların değişmediğini belirten Aksu, “Bu bizi çekemeyenlerin, halktan destek aldığımızı görenlerin iftiralarıdır. Kimse bunlara aldanmasın. AK Parti’nin Güneydoğu politikası kesinlikle değişmemiştir. Hatta en iyi ayrıcalıklar bu bölgeye yapılmıştır. Her zaman pozitif ayrımcılığa tabii tutulmuştur” diye konuştu. “En yakın arkadaşı” Dengir Mir Mehmet Fırat’ın defalarca sağlık sorunları yüzünden istifa etmek istediğini, ancak son kez aşırı ısrarı ile görevini bıraktığını söyleyen Aksu, bunun aksini söyleyenlerin gerçeği çarpıtma kampanyası yürüttüklerini iddia etti.