‘Huysuz Virjin’ adıyla tanınan ve milyonların sevgisini kazanan Seyfi Dursunoğlu’nun 15 milyon TL'lik mirasına ilişkin dava sona erdi. Dursunoğlu, mirasını Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'ne bırakmış, iki yeğeni ise mirasta hak sahibi olduklarını ileri sürerek vasiyetin iptali için dava açmıştı. İstanbul Anadolu 14. Asliye Hukuk Mahkemesi, mirasın hak sahibinin Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği olduğuna karar verdi.

Kaynak: Haber Merkezi
Seyfi Dursunoğlu’nun mirasına ilişkin dava sonuçlandı
Fotoğraf: DepoPhotos

Seyfi Dursunoğlu’nun mirasına ilişkin dava Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) lehine sona erdi.

Uzun yıllar ‘Huysuz Virjin’ karakterine can veren ve 2020 yılında hayatını kaybeden sanatçı Seyfi Dursunoğlu 15 milyon TL'yi bulan evinin ve bankadaki parasının ÇYDD’ye bırakılmasını vasiyet etmişti.

Dursunoğlu’nun yeğenleri Cemal Erhan Saydam ile Evren Saydam ise mirasta hak sahibi olduklarını iddia ederek vasiyetin iptali için dava açmıştı.

ÇYDD, bunun üzerine tereke tespit davası açarken, sanatçının noterde vasiyetname hazırlattığı sırada yanında olan 60 yıllık dostu Garabet Baltaoğlu’nu şahit olarak göstermişti. Yeğenler Cemal Erhan Saydam ile Evren Saydam buna karşı Garabet Baltaoğlu'nun akli dengesinin yerinde olup olmadığının araştırılması talebinde bulunmuştu.

İstanbul Anadolu 14. Asliye Hukuk Mahkemesi, Seyfi Dursunoğlu’nun mirasının akıbeti hakkındaki kararını verdi. Mahkeme, iki yeğenin açtığı vasiyetin iptali davasını reddederek mirasın hak sahibinin ÇYDD olduğuna hükmetti.

ÇYDD AÇIKLAMA YAPTI

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Vasiyetnamesi ile evini ve bankadaki nakit birikimini ÇYDD’ye bağışlayan, değerli bağışçılarımızdan Seyfi Dursunoğlu’nun iki yasal mirasçı tarafından derneğimize karşı açılan vasiyetnamenin iptal davası, İstanbul Anadolu 14. Asliye Hukuk Mahkemesi tarafından reddedildi.

Eğitimin ve eğitimde fırsat eşitliğinin sağlanmasının toplumsal gelişmemizde çok önemli payının olduğu bilinciyle yaptığı bağış ile gelecek kuşakların yolunu aydınlatan, Cumhuriyet'in kazanımlarına ve çağdaş yaşam değerlerine duyduğu inançla örnek bir sanatçı olan Seyfi Dursunoğlu'nu bir kez daha sevgi ve özlemle anıyoruz.”

KOAH hastası olan Seyfi Dursunoğlu, 15 gün boyunca zatürre tedavisi gördüğü hastanede 17 Temmuz 2020 tarihinde hayatını kaybetmişti.