Oyuncusu İlkay Akdağlı'nın yorumladığı 'Şeyh Bedreddin Destanı' oyunu, 17 Kasım 2022 Perşembe günü İstanbul'da seyirci ile buluşacak. Akdağlı, "Ben ve ekip arkadaşlarım tarif edilemez bir heyecanla dolup taşıyoruz" dedi.

'Şeyh Bedreddin Destanı' 30 yıl sonra İstanbul'da sahneleniyor

Türk tiyatrosunun duayen ismi Tuncel Kurtiz’in 30 yıl önce sahnelediği 'Şeyh Bedreddin Destanı' oyununun yeni yorumu, tiyatroseverler ile yeniden buluşuyor.

Tuncel Kurtiz, Nazım Hikmet’in “Şeyh Bedreddin Destanı” adlı şiirini 1992 yılında 'Günümüz İçin Bir Ayin' üst başlığıyla sahnelemişti.

Devlet Tiyatrosu oyuncusu İlkay Akdağlı, Nazım Hikmet’in ölümsüz eserini türküler, semahlar, ağıtlar, klasik ve özgün ezgilerle harmanlayarak, müzikal bir gösteri formunda yeniden yorumladı.

Oyun 17 Kasım 2022 Perşembe günü Kozzy AVM içerisindeki KKM Gönül Ülkü ve Gazanfer Özcan Sahnesi’nde seyirci ile buluşacak.

Akdağlı’nın kuruculuğunu üstlendiği “Canım Tiyatro” topluluğunun ilk profesyonel projesi olarak sahnelenecek olan oyunda; çello-vokalde Sevgi Güleç, bağlama-vokalde Nur Öngün ve bendir-vokalde Hakan Sivlim görev alıyor.

seyh-bedreddin-destani-30-yil-sonra-istanbul-da-sahneleniyor-1085639-1.

Oyunun Müzik Direktörlüğünü Devrim Özder Akın, Kareografisini Alpaslan Karaduman, Işık tasarımını Murat Öngün yaptı.

Henüz sahnelenmeye başlamadan İstanbul’un birçok ilçe belediyesinden davet alan oyunun bütün Anadolu’yu gezerek tiyatroseverlerle buluşacağı bilgisini veren İlkay Akdağlı, “Ustam Tuncel Kurtiz’in izinde, onun ezgilerini, soluğunu ve Nazım ustanın muazzam sözlerini nefesimizin yettiği her yere ulaştırabilmek için çıktık bu yolculuğa. Ben ve ekip arkadaşlarım tarif edilemez bir heyecanla dolup taşıyoruz. Umarım tüm seyircilerimiz de bizim bu heyecanımızı duyumsar ve ortak olur” değerlendirmesini yaptı.