Adana Seyhan Belediyesi, kadın istihdamını artırmak için yeni bir projeyi hayata geçirdi. Pınar Mahallesi’nde başlatılan proje kapsamında işsiz kadınlar yarım gün çalışabilecek, böylece sosyal güvenceye kavuşacak.

Seyhan Belediyesi’nden işsiz kadınlar için proje

Yakup Durmuş/ADANA

Adana Seyhan Belediyesi, kadın istihdamını artırmak amacıyla yeni bir projeyi hayata geçirdi. Buna göre kadınlar, kendi mahallelerinde yarım gün sokakların temizlenmesi işinde çalışacak ve böylece sosyal güvenceye kavuşacak.

Seyhan Belediye Başkanı Mehmet Akif Akay, “Bu proje kadın istihdamı sağlayacak, kadınların bir anlamda sosyal yaşama katılmasını sağlayacak” dedi. Mahalle meclisleri ve muhtarlarla görüşerek bu kararı aldıklarını belirten Akay, ilk talebin Pınar Mahallesi Muhtarlığı’ndan geldiğini, bu nedenle projeyi Seyhan’ın en büyük mahallesi olan Pınar Mahallesi’nde başlattıklarını dile getirdi.

Seyhan ilçesine bağlı 96 mahallenin olduğunu söyleyen Akay, öncelikle yoksul ailelerin yaşadıkları mahalleleri tercih edeceklerini ve projede işsiz kadınların yer alacağını kaydetti. Akay, uygulamanın zaman içinde diğer mahallelerde de hayata geçeceğini sözlerine ekledi.

EŞİTSİZLİK AZALACAK

Pandemi döneminde inşaat, lokanta, kafe ve kahvehanelerde çalışan çok sayıda kişinin işsiz kaldığına dikkat çeken Akay, “Bu yarım günlük çalışmayla işsiz kadınlar evlerine ekmek götürebilecek. Kadınların istihdama katılımı ve sosyal güvence altına alınması sağlanacak. Kadının ekonominin içinde yer alması kadın-erkek eşitsizliğini azaltacak, erkek egemen yapının kırılmasına yardımcı olacak” dedi.

Projenin devamlılığına da vurgu yapan Akay, “Bizden sonra gelecek belediyeler de projeyi devam ettirecektir” ifadelerini kullandı.