Sanat Sepet Tiyatrosu’nun ‘Ev Hali’ oyunu 8 Ocak’ta Çiğli Belediyesi’nin Fakir Bayburt Sahnesi’nde

Seyirciyle bütünleşen  bir tiyatro oyunu: ‘Ev Hali’

Yağmur Beril VAROL

Sahne hayatına 3 ay önce İzmir’de başlayan Sanat Sepet Tiyatro, çocuk ve yetişkin tiyatro oyunları alanında tiyatroseverlerle buluşacak. Kuruculuğunu ve yönetmenliğini Fırat Memiş’in üstlendiği, Genel Sanat Yönetmeni ve proje danışmanı Üzeyir Tavuş olan ekip yeni dönem projesi ‘Ev Hali’ 8 Ocak’ta seyirciyle buluşacak.

Vantrolog sanatçı Ecem Yüksel’in ve Tiyatro Yönetmeni Üzeyir Tavuş’un rol alacağı ‘Ev Hali’ oyunu, başta Ege Bölgesi olmak üzere hemen ardından tüm bölgeler olarak turneye çıkmaya hazırlanıyor. Deniz ve Hakan’ın rutin ev halleriyle başlayan oyun, “Nasıl tanıştık biz?” sorusuyla çiftimizin farklı konular da yaşadıklarını skeçler halinde seyircinin beğenisine sunuyor.

Çiğli Belediyesi Tiyatrolar Birim Sorumlusu ve Çocuk Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Üzeyir Tavuş, “Ev Hali oyunu bir evlilik komedisi. Evli bir çiftin başından geçenleri tamamen interaktif bir biçimde seyirciyi hikâyenin içine alarak anlatıyor. Oyunun bazı kısımlarında seyirci neyi seçerse, bizleri nasıl yönlendirirse oyunun gidişatı da bu yönde şekilleniyor. Oyunun güzelliği de burada yatıyor aslında. Mesela oyunu farklı zamanlarda izlemiş aynı kişi bir noktada farklı oyunlar izlemiş gibi de oluyor. Geçtiğimiz karanlık dönemden kaynaklı hep bir karamsarlık içerisindeyiz. Hem ekonomik sistem hem de 2 yıldır süre gelen pandemi illeti yüzünden. Bu sebepten komedi oyunları artık çok ciddi anlamda önem arz eden bir noktaya geldi. Seyircinin nefes almasını istiyoruz” dedi.

Oyunun doğaçlamaya açık bir oyun olması sebebiyle seyircinin çok keyifli anlar yaşayacağını garanti eden Vantrolog Sanatçı Ecem Yüksel, “Oyun kendi sınırlarımı zorlamam adına da bana çok şey katmış oldu. 8 Ocak Cumartesi Çiğli Belediyesi Fakir Baykurt’ta oyunun prömiyerini oynayacağız. Aslında buna seyircili genel provamız desek yanlış olmaz. Çünkü bu oyunun seyirciyle buluşması reaksiyonlara göre oyunun bazı bölümlerini değiştirmemiz gerekirminin kendimize verdiğimiz cevabı olacak” diye konuştu.