CHP Ordu Milletvekili Seyit Torun, Bakan Şimşek'in kamu kurumlarına gönderdiği Tasarruf Genelgesi'ne tepki göstererek, "Biliyoruz ki buna da kimse uymayacak. Çünkü ön teker nereye, arka teker oraya. Eğer samimiyseniz israfı önlemeye Saray’dan başlayın. Saray’a para, millete zam. Bu anlayışı kabul edemeyiz” dedi.

Kaynak: ANKA
Seyit Torun'dan iktidara 'tasarruf' tepkisi: İsrafı önlemeye Saray'dan başlayın
Fotoğraf: CHP fotoğraf servisi

CHP Ordu Milletvekili Seyit Torun, bugün yaptığı yazılı açıklama ile Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in kamu kurumlarına gönderdiği Tasarruf Genelgesi’ne ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Şimşek’in kamu kurumlarına gönderdiği Tasarruf Genelgesi’nde atıf yapılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip imzalı Tasarruf Tedbirleri Genelgesi’nde Cumhurbaşkanlığı ve TBMM Başkanlığı’nın tasarruftan muaf tutulduğunu anımsattı. 

Torun, "Erdoğan, bu genelgeyi 2021’de yayımlamıştı. Ne oldu? Kendi genelgelerine kendileri uymadılar. İsraf tam gaz devam etti. Şimdi Mehmet Şimşek geldi, bir daha genelge gönderiyorlar. Biliyoruz ki buna da kimse uymayacak. Çünkü ön teker nereye, arka teker oraya. Eğer samimiyseniz israfı önlemeye Saray’dan başlayın. Saray’a para, millete zam. Bu anlayışı kabul edemeyiz" dedi.

"CUMHURBAŞKANLIĞI’NI TASARRUFTAN MUAF TUTUYORLAR"

Torun, açıklamasında şunları kaydetti:

"Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kamu kurumlarına tasarruf genelgesi gönderdi. Genelgede, deprem kaynaklı maliyetler haricinde tüm harcamaların yeniden gözden geçirilmesi istenerek, 30 Haziran 2021 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yayımlanan Tasarruf Tedbirleri Genelgesi’ne atıf yapıldı. Buraya kadar güzel. Ama gelin görün ki Mehmet Şimşek’in dayanak gösterdiği Cumhurbaşkanlığı Genelgesi’nde, Cumhurbaşkanlığı ve TBMM Başkanlığı tasarruftan muaf. Yani kendi genelgelerinde kendileri yoklar. ‘Tasarruf edin, ama ben hariç’ diyorlar. Vatandaşa ‘kemer sık’ deyip Cumhurbaşkanlığı’nı tasarruftan muaf tutuyorlar.

İsrafın yükünü de yeni zamlarla vatandaşın sırtına yüklüyorlar. Saray’a israf var, vatandaşa insaf yok. Cumhurbaşkanlığı’nın 2023 bütçesi 6,6 milyar TL. Şimdi ek bütçe ile 640 milyon TL daha verildi, toplamda 7 milyar lirayı geçti. 13 lüks uçak, on binlerce makam aracı…

Buradan tasarruf olmayacak, bu adalet midir? Erdoğan, bu genelgeyi 2021’de yayımlamıştı. Ne oldu? Kendi genelgelerine kendileri uymadılar. İsraf tam gaz devam etti. Şimdi Mehmet Şimşek geldi, bir daha genelge gönderiyorlar. Biliyoruz ki buna da kimse uymayacak. Çünkü ön teker nereye, arka teker oraya. Eğer samimiyseniz israfı önlemeye Saray’dan başlayın. Saray’a para, millete zam. Bu anlayışı kabul edemeyiz."