Antep’te Sezay Koçak Özahi boşanma aşamasında olduğu Ali Özahi ile tartıştıktan sonra şüpheli bir şekilde balkondan 'düşerek' yaşamını yitirdi. Sezay'ın teyzesi Ebru Ulusal, olayın intihar olmadığına değinerek, Ali Özahi’nin ifadesi alındıktan sonra aynı gün serbest bırakılmasına tepki gösterdi.

Sezay Koçak Özahi'nin şüpheli ölümü

Antep’te evli olduğu Ali Özahi isimli erkek ile boşanma aşamasında olan Sezay Koçak Özahi aralarında çıkan tartışmadan sonra şüpheli bir şekilde balkondan 'düşerek' yaşamını yitirdi. Yiğeninin intihar etmediğini söyleyen teyze Ebru Ulusal, Ali Özahi’nin ifadesi alındıktan sonra aynı gün serbest bırakılmasına tepki gösterdi.

Jinnews haber ajansına konuşan Sezay’ın teyzesi Ebru Ulusal, şunları söyledi: "Sezay, evli olduğu erkeğin başka bir kadınla ilişkisi olduğunu öğrendikten sonra boşanmak istedi. Bir avukatla bir aydır görüşüyorlardı ancak sürekli aile araya giriyordu. ‘Çocuklar’ deyip bekliyorlardı. En son eylül ayında boşanma başvurusunda bulunmak için randevu alıyor. Çarşamba günü gece ablamda yemek yedikten sonra eve gidiyor, saat akşam 9-10 sularında şiddetli bir kavga ediyorlar ve kavgayı komşular da duyuyor. Kavga esnasında komşularının anlatımına göre mutfağa koşarak geliyor. Masanın üstüne çıkıyor. Bu esnada oradaki el tutmaya mı çalıştı yoksa itti mi bunlarla ilgili bir cevap veremiyorlar."

ERTESİ GÜN ANKARA'YA GELECEKTİ, İNTİHAR OLAMAZ

Şüpheli ölümün intihar olarak gösterildiğini ancak Sezay’ın hayat dolu bir insan olduğunu ifade eden Ulusal,“Ertesi gün Ankara’ya benim yanıma gelecekti. İntihar söz konusu bile olamaz. Kendisi ve geleceği ile ilgili planları vardı” dedi.

Olayın yaşandığı gün evde Sezay’ın evli olduğu erkeğin akrabalarının da olduğunu söyleyen Ulusal,“O esnada onlar olayı gördüler. Güya oğlanı sakinleştirmek için evden gideceklermiş. Ama ‘yetişemedik’ falan diyorlar. Hastaneye görüldüğü gece sadece eşinin ifadesi alınmış ve serbest bırakılmış, diğerlerinin ifadelerine başvurduğunu bilmiyorum” ifadelerini kullandı.

OTOPSİ RAPORU İÇİN 6 AY SÜRE VERİLDİ

Ali Özahi isimli erkeğin Sezay’a uzun zamandır psikolojik şiddet uyguladığını aktaran Ulusal, “Sezay çok güçlü bir kadın. Ama uzun süre devam eden bir ilişkisi varmış erkeğin, dolayısıyla kadın bunu bitirmeye çalışıyor ama sonuç böyle gerçekleşti. Düşünsenize o gün otopsi raporu yapılıyor. ‘Rapor 6 ay sonra çıkacak’ deniliyor. Nerede yaşıyoruz 6 ay sonrasına nasıl bir otopsi raporundan bahsediyorlar" ifadelerini kaydetti.

Sezay’ın olay esnasında yaşananları kayıt altına aldığını söyleyen Ulusal, telefona ulaştıktan sonra daha net bir bilgiye ulaşabileceklerini vurguladı. Öte yandan cenaze işlemleri tamamlanan Sezay’ın, bugün toprağa verileceği öğrenildi.