Şiirimizin önemli isimlerinden Sennur Sezer’in yaşamı Tiyatro Simurg tarafından oyunlaştırıldı. Oyunda, 2015’te yitirdiğimiz Şair Sennur Sezer’in yaşamı, yapıtları ve dünyaya bakışı anlatılıyor. Mehmet Esatoğlu’nun yazdığı ve yönettiği ‘Şiirdir Sennur Sezer’ adlı oyununun ilk gösterimi Caddebostan Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Oyunu Sennur Sezer’in eşi Adnan Özyalçıner, kızı Ayşe Bengi, yakın dostları TYS Başkanı Mustafa Köz, Cavit Naci […]

Sezer’in yaşamı tiyatroda

Şiirimizin önemli isimlerinden Sennur Sezer’in yaşamı Tiyatro Simurg tarafından oyunlaştırıldı. Oyunda, 2015’te yitirdiğimiz Şair Sennur Sezer’in yaşamı, yapıtları ve dünyaya bakışı anlatılıyor.

Mehmet Esatoğlu’nun yazdığı ve yönettiği ‘Şiirdir Sennur Sezer’ adlı oyununun ilk gösterimi Caddebostan Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Oyunu Sennur Sezer’in eşi Adnan Özyalçıner, kızı Ayşe Bengi, yakın dostları TYS Başkanı Mustafa Köz, Cavit Naci Tarhan, C. Hakkı Zariç, İsmail Afacan gibi edebiyat ve basın dünyasından isimler de izledi.

Afişini Hamit Demir, dekorlarını Fahri Bozbaş, aksesuarlarını Işık Sevgi’nin hazırladığı oyunda Hale Üstün, Fahri Bozbaş ve Mehmet Esatoğlu değişik rolleri paylaşıyor.

Oyun sonrası konuşan Adnan Özyalçıner, “Sennur’un yaşamını çok iyi canlandırdılar, yaşamından önemli kesitler verdiler. Oyuna emek verenlere hem teşekkür ediyor hem de kutluyorum” dedi.

Oyunun yönetmeni Mehmet Esatoğlu 22 yıllık amatör bir tiyatro olduklarını belirterek, “Tiyatro Simurg olarak 22 yıldır Rıfat Ilgaz, Can Yücel ve Nâzım Hikmet’in yaşamlarını sahneye taşıdık. Sennur Sezer’i de yeni kuşaklara anlatmalıyız dedik. Adnan Abi bize pek çok hikâye anlattı. Yaşamın içindeki, otobüse binen, grev alanlarına giden, dergide gazetede çalışan Sennur Sezer’i anlatmak istedik” dedi.

Oyunda Sennur Sezer’i canlandıran Hale Üstün de Sennur Sezer’in hayata bakışının çok önemli bir öğreti olduğuna vurgu yaparak, “Her şiirinde insana ve yaşama dair söyledikleri bizde başka ufuklar açtı” diye konuştu.

Şiir kadın Sennur Sezer’in yaşamını sahneye taşıyarak şiire hayat verdiklerini söyleyen emekli maden işçisi Fahri Bozbaş da “Emeklilik yıllarımı tiyatroyla geçiriyorsam Sennur Sezer’e çok şey borçluyum. Bana yaşamı tekrar tekrar mutlandıracak bir rota çizdi” dedi. Kadir İncesu