Cumhurbaşkanı Ahmet Ne

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet sezer'in 29 Ekim Resepsiyonu beklendiğ i gibi bol mesajlı ve renkli geçti. Resepsiyona Meclis Başkanı Bülent Arınç, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve bazı kabine üyeleri resepsiyona yine eşsiz geldiler. Resepsiyonun bu yıl dikkat çeken konukları ise rektörler oldu.

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer ve eşi Semra Sezer, davetlileri büyük resepsiyon salonunun kapısında karşılayarak, tek tek tokalaştı. Resepsiyona, Meclis Başkanı Bülent Arınç, Başbakan Erdoğan, Dışişleri Bakanı Gül yine eşsiz katılırken, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Özkök ve kuvvet komutanları eşleriyle geldiler.

Eşli davet almasına karşın CHP lideri Baykal da resepsiyona yalnız geldi. DYP Genel Başkanı Ağar ve Anavatan Partisi Genel Başkanı Mumcu ise davete eşleriyle birlikte katıldı.

Resepsiyonun bu yıl dikkat çeken konukları ise rektörler oldu. İlk kez tüm üniversitelerin rektörleri Çankaya Köşkü’ne davet edildi. YÖK Başkanı Erdoğan Teziç, Üniversitelerarası Kurul Başkanı Emin Alıcı ile yaklaşık 40 üniversitenin rektörü köşkten gelen davete icabet etti.

SEZER: 159. MADDE DEĞİŞTİRİLMELİ
Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, Çankaya Köşkü’nde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla verdiği resepsiyonda önemli açıklamalarda bulundu.

Hükümet ile YÖK arasında devam eden gerginliğe ilişkin yorum yapmaktan kaçınan Sezer, Anayasa’nın 159. maddesinin derhal değiştirilerek Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu’ndan siyasilerin çıkarılması gerektiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Sezer, "Siyasetin adalete etkisi bu yolla oluyor'' dedi. Her hükümetin programında bu konunun olduğunu belirten Sezer, ancak hiç kimsenin değiştirmeye yanaşmadığını belirtti.

ÖZKÖK: REKTÖRLERE SOĞUK BAKARDIM
Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök, ''77 rektör toplu bir hareket olarak bana gelip birşey söyleseydi, açık söylüyorum, soğuk bakardım'' dedi.

Özkök, Çankaya Köşkü'nde verilen Cumhuriyet Bayramı resepsiyonunda gündemdeki konulara ilişkin çarpıcı değerlendirmeler yaptı.

Rektörlerin Van'a gitmeden önce Genelkurmay'ı ziyaret ettiği yönündeki söylentileri yalanlayan Orgeneral Özkök, ''toplu bir hareket olarak bana gelip birşey söyleselerdi, açık söylüyorum, soğuk bakardım'' diye konuştu.

''Benim bilgim dahilinde politik amaçlı veya anayasal kurumu karşısına alan bir hareketi temsil eden grup karşımıza gelip konuşamaz'' diyen Genelkurmay Başkanı, 'bir olayın amacını aşması durumunda o olaya taraf olanlarla ilişkilerinde dikkatli olduklarını' söyledi.