İzmir'de SF Trade Fabrikasında sendikalaştıkları için işten atılan işçilerden Ayşe Erim işe iade ve tazminat davasını kazandı.

SF Trade Fabrikasında direnen kadın işçi kazandı

Aycan KARADAĞ

İzmir Gaziemir Serbest Bölge’de uluslararası markalara üretim yapan SF Trade Tekstil Fabrikası’nda sendikalaştıkları için işten atılanlardan Ayşe Erim işe iade ve tazminat davasını kazandı. Direnen diğer işçilerin davası ise devam ediyor.

SF Trade’de 2019 yılında Deri, Dokuma ve Tekstil İşçileri Sendikası’na (DERİTEKS) üye olan iki kadın işçi işten atılmış, işçiler fabrikanın önünde direnişe geçmişti. Ardından 2 kadın işçinin daha çıkarılmasıyla direnişteki işçi sayısı 4’e yükselmişti. Öte yandan patron, 323 gündür direnişte olan işçilerin her birine ‘ticari kuruluşunun rekabet gücünü azalttığı’ iddiasıyla 200’er bin liralık dava açmıştı.

DERİTEKS İzmir Şubesi Örgütlenme Uzmanı Cihan İşçi, “SF Trade Tekstil direnişçisi Ayşe erim hukuk zaferini kazandı. Sendikalaştığı için haksız yere atılan Ayşe Erim açmış olduğu işe iade davasını 4 ay boşta geçen süre ve 12 ay brüt sendikal tazminat davasını kazandı bir kez daha zafer direnen işçinin oldu” dedi.