SGDF’lilerin topladığı oyuncaklar Kobane’ye ulaştırıldı

Suruç katliamı, Kobaneli çocuklara oyuncak yardımı yapmak için yola çıkan Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu'nu durdurmadı. SGDF, ülkenin dört bir yanında toplanılan ve geçen haftaki intihar saldırısında katledilen SGDF üyesi gençlerin yanında taşıdığı oyuncakları Kobane’deki kreşlere ve çocuklara ulaştırdı.

ETHA'nın haberine göre Suriye'ye bir kamyonet ile götürülen oyuncaklar, Kobane’deki SGDF’liler ve kanton yöneticileri tarafından Kaniya Kurdan mahallesi ile kamplardaki çocuklara dağıtıldı. Oyuncakların dağıtımı sırasında Kobaneli çocukların mutlulukları gözlerine yansıdı. Zafer işaretleri yapan çocuklar SGDF’lilere ve yetkili kişilere teşekkür etti.

‘SAVAŞTA BÜYÜYEN ÇOCUKLAR İÇİN ÖNEMLİ'
Oyuncakların teslim edilmesi sırasında konuşan Kobane Kadın Bakanı Merve Drei, kentteki kreşin, IŞİD çetelerinin saldırıları altında ve savaş ortamında büyüyen çocukların eğitimleri, psikolojileri ve ihtiyaçları için büyük önem taşıdığını belirtti. Drei, gerek kampanyası için gerekse katliam sonrasındaki fedakarlıkları için bir kez daha teşekkür etti.

SGDF MYK üyesi Medine Özmez ise Kobane’nin yeniden inşası için çalışmalarına devam edeceklerini söyledi. Suruç’ta katledilen 31 arkadaşlarının mücadelesini devam ettireceklerini belirten Özmez, diğer kreşlere de yardımlarını sürdüreceklerini ifade etti.