Türkiye A Milli Erkek Basketbol Takımı oyuncusu Shane Larkin'in elinden yaşadığı sakatlık nedeniyle ameliyat olması gerektiği belirtildi. Başantrenör Ergin Ataman, "Yapılan kontrollerde üçüncü ile dördüncü parmak arasında ciddi bir yırtık var" dedi ve ekledi: "Özellikle Buğrahan Tuncer ve Şehmus Hazer onun yerini kapatacak. Zaman zaman Furkan Korkmaz'ı oraya çekeceğiz. Bu şekilde bir düzene gireceğiz."

Shane Larkin, EuroBasket 2022'ye devam edemeyecek: "Ameliyat olması gerekiyor"

Türkiye A Milli Erkek Basketbol Takımı Başantrenörü Ergin Ataman, elinden yaşadığı sakatlık nedeniyle ameliyat olması gereken Shane Larkin'in 2022 Avrupa Şampiyonası'na devam edemeyeceğini açıkladı.

Ergin Ataman, şampiyonanın son 16 turunda yarın Fransa ile karşılaşacak Türkiye'nin Berlin'deki Mercedez-Benz Arena'da yaptığı antrenmandan sonra basın mensuplarına açıklamada bulundu.

Tedavisi için İstanbul'da bulunan Shane Larkin'in durumuyla ilgili bu sabah bilgilendirildiklerini belirten Ataman, "Ameliyat olması gerekiyor. Yapılan kontrollerde üçüncü ile dördüncü parmak arasında ciddi bir yırtık var. Özellikle ilk maçımız olan Karadağ maçında aldığı darbe bunu tetiklemiş. MR'da da belirgin bir yırtık çıkınca artık operasyon kaçınılmaz oldu. Kendisiyle konuştum. Bana, 'Koç ben çok oynamak istiyorum ama elim çok kötü, çok ağrım var. En önemlisi de topu tutamıyorum. Topu tutamadığım zaman da takıma fayda veremiyorum. Onun için ben bir an önce ameliyat olup, sahalara öyle dönmek istiyorum' dedi" diye konuştu.

Ataman, Larkin'in milli takımın hücum düzeninde çok önemli bir oyuncu olduğunu belirterek, "Şimdi artık mazeret döneminde değiliz. Tek bir maç oynayacağız. Maçı kazanırsak çeyrek finaldeyiz. Şimdi burada Larkin'in yerinde oynayacak oyuncularımıza bir şans doğdu. Özellikle Buğrahan Tuncer ve Şehmus Hazer onun yerini kapatacak. Zaman zaman Furkan Korkmaz'ı oraya çekeceğiz. Bu şekilde bir düzene gireceğiz" ifadelerini kullandı.