Darkside (Karanlık taraf) adlı siber aktivist grup, çaldıkları paraları hayır kurumlarına bağışladığını duyurdu.

Siber dünyanın Robin Hood’ları: Çaldıkları paraları hayır kurumuna bağışladılar

Anonymous başta olmak üzere dünya genelindeki birçok siber aktivist grup, devletlerin uyguladığı baskıcı politikalara, gelir eşitsizliğine ve toplumsal hareketlere dikkat çekmek için siber eylemler düzenliyor.

BBC’den Joe Tidy’nin haberine göre, kendilerine Darkside (Karanlık taraf) adı veren siber aktivist grup, şirketlerden çaldıkları milyonlarca doları “dünyayı daha iyi bir yere dönüştürmek istiyoruz" diyerek hayır kurumlarına bağışladı.

'BUGÜN İLK BAĞIŞLARIMIZI GÖNDERDİK'

Grup, Dark Web üzerinden yaptığı paylaşımda, iki hayır kurumuna 10'ar bin dolarlık Bitcoin bağışladıklarını gösteren faturaları yayınladı. Grup açıklama metninde, "Şirketlerden aldığımız paranın bir kısmının hayır kurumlarına gitmesinin uygun olduğunu düşündük. Yaptığımız işin ne kadar kötü olduğunu düşünseniz de, birilerinin hayatını değiştirmeye yardım ettiğimizi bilmek bizi memnun ediyor. Bugün ilk bağışları gönderdik” ifadesini kullandı.

YARDIM KURULUŞU BAĞIŞI KABUL ETMEDİ

Uluslararası yardım kuruluşu Children International, Darkside tarafından kendilerine bağışlanan parayı kabul etmeyeceklerini açıkladı.

Siber suç dünyası uzmanları, siber aktivistlerin yaptığı bağışı “şaşırtan bir ilk” olarak karşılarken, bu eylemin hem ahlaki hem de yasal açıdan garip ve tedirgin edici bir hamle olduğunu vurguladı.