Sıcak para arayışı kapsamında Körfez ülkelerine ziyaretlerini sürdüren ve Katar'a gelen Cevdet Yılmaz ile Mehmet Şimşek, Katar Emiri Şeyh Tamim bin Hamad Al Thani ile görüştü.

Kaynak: Haber Merkezi
Sıcak para arayışında yeni durak: Yılmaz ve Şimşek, Katar Emiri ile görüştü

İktidarın sıcak para arayışı kapsamında Körfez ülkerine ziyaretleri sürüyor.

Daha önce Birleşik Arap Emirlikleri'ne çalışma ziyareti gerçekleştiren Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ile Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, bu kez Katar'a geldi.

İki isim, Katar'da, Katar Emiri Şeyh Tamim bin Hamad Al Thani ile görüştü.

Cevdet Yılmaz, Twitter hesabından Katar ziyaretine ilişkin yaptığı paylaşımda, "Hazine ve Maliye Bakanımız Mehmet Şimşek ile Katar’a gerçekleştirdiğimiz çalışma ziyaretinde, Katar Emiri Şeyh Tamim bin Hamad Al Thani ile görüştük. İkili ve heyetler arası yapılan verimli görüşmelerde, iki ülke ilişkileri ve ekonomik iş birliği imkanlarını ele aldık" dedi.

İki ülke arasındaki diplomatik ilişkilerin 50. yılının kutlandığını hatırlatan Yılmaz, bu yıl içinde Türkiye-Katar Yüksek Stratejik Komitesi'nin 9. Toplantısı'nı düzenlemeyi planladıklarını ve şimdiye kadar yapılan sekiz Yüksek Stratejik Komite toplantısında 95 anlaşmanın imzalandığını bildirdi.

Cevdet Yılmaz, şunları kaydetti:

"Bugün gerçekleştirdiğimiz ziyaretimizde ele aldığımız yeni projelerin yanı sıra özellikle savunma sanayi ve enerji alanlarında işbirliğimizi derinleştirmeyi hedefliyoruz. İki ülke arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi ve ortak çıkarlarımızın güçlendirilmesi adına atılan adımlar, gelecekte daha da olumlu sonuçlar doğuracaktır. Katar ile Türkiye arasındaki stratejik işbirliği, bölgesel istikrar ve ekonomik kalkınmaya katkı sağlamaya devam edecek. İki ülke arasındaki dostluk ve işbirliği, tüm alanlardaki ilişkilerimizin daha da ilerlemesini sağlayacaktır. Misafirperverlikleri için başta Emir Şeyh Temim bin Hamed Al Sani olmak üzere, Katar Devleti yetkililerine şükranlarımı sunuyorum."