Ağrı’nın Diyadin İlçesi'nde 13 yıl önce başlık parası karşılığı kendisinden 18 yaş büyük biriyle evlendirilen kadın kendisini ve çocuklarını...  

Ağrı’nın Diyadin İlçesi'nde 13 yıl önce başlık parası karşılığı kendisinden 18 yaş büyük biriyle evlendirilen kadın kendisini ve çocuklarını her gün döven, eve alkolik gelen ve çocuklarına hırsızlık yaptıran kocasını terk ederek Ağrı Huzur Evi’ne sığındı.
Diyadin ilçesi'ne bağlı Sürmelikoç Köyü'nde 13 yıl önce 100 lira karşılığında kendisinden 18 yaş büyük olan Yozgat'ta yaşayan Hasan Hüseyin Akyol adlı şahısla evlendirilen Hatice Akyol (32) şiddete maruz kaldığı için çocuklarıyla birlikte evinden kaçtı. İlk önce İstanbul'a giden orada kimsenin sahip çıkmaması nedeni ile Ağrı'ya geri dönen Hatice Akyol'a burada Ağrı Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü sahip çıktı.
Eşinin daha önceden 2 evlilik yaptığını genç yaşta Yozgat'a gelin olarak gittiğini belirten Hatice Akyol, mutluluğunun çok kısa sürdüğünü söyledi. Eşinin eve sürekli alkollü geldiğini ve kendisine şiddet uyguladığını dile getiren Akyol, "Buradaki törelerimizi bildiğim için uzun süre sesimi çıkarmadım. Çocuklarımın hatırına hep sustum ancak son zamanlarda çocuklarıma hırsızlık yaptırmaya başlayınca kararımı verdim ve çocuklarımı da yanıma alarak evi terk ettim" dedi.
İlk olarak İstanbul'a giden Akyol ve çocukları burada tutunamayınca yeniden memleketlerinin yolunu tuttular. Ağrı'da en yakını olan abisinin evine giden Hatice Akyol kendisine ve çocuklarına sahip çıkmayan abisinin evinden ayrılarak çareyi Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ne başvuru yapmakta buldu. Ağrı Sosyal Hizmetler İl Müdürü Metin Ürgün'ün kendilerine sahip çıkarak Ağrı Huzur Evi'ne yerleştirdiğini ifade eden Akyol "Burası bizim geçici evimiz bunu biliyoruz. Kısa süre içerisinde ev bulup buradan çıkmamız gerekiyor. Ama gidecek hiç bir yerimiz yok” dedi. ANKA