Denizli’de öğrenci velisi tarafından şiddete maruz bırakılan öğretmen Tevif Akkılıç’a meslektaşlarından destek geldi. Eğitimciler Atatürk İlkokulu'nda bir araya gelerek, “Eğitimciye şiddete hayır” dedi.

Şiddete maruz bırakılan öğretmene meslektaşlarından destek

UĞUR KURNAZ

Denizli’nin Pamukkale ilçesinde bulunan Atatürk İlkokulu’nda 1. sınıf öğrencisi Ayhan U. sınıfında oyuncağını kaybetmesinin ardından babasına haber verdi. Durum üzerine veli Ziya U. sınıf öğretmeni Tevfik Akkılıç’a saldırdı.

Öğretmen darp raporu alarak şikayetçi olurken, öğrenci velisi ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

Yaşanan olayın ardından, meslektaşları Akkılıç’a destek olmak için Atatürk İlkokulu önünde bir araya geldi.

Eğitim Sen Denizli Şube Başkanı Hüseyin Özdemir, “Öğretmenlere yönelik gerek öğrenci gerekse veli kaynaklı şiddetin sorumlusu Milli Eğitim Bakanlığı'nı yöneten, iktidara geldiği günden beri eğitim emekçilerini küçümseyen AKP iktidarıdır. Öğrenciyi müşterileştiren; öğretmeni de müşterilerin beklenti ve isteklerini karşılamak zorunda olan birer köle haline getiren politikalar, hastane ya da okul fark etmeden, her yerde şiddeti üretmektedir. Okullarımızda yaşanan şiddetin son bulması için acilen gerekli adımlar atılmalı, hiç kimse şiddetin uygulayıcısı ya da hedefi haline getirilmemelidir. Bu konuda somut ve kalıcı çözümler üretilmesi ve okullarda yaşanan şiddetin önlenmesi için başta Milli Eğitim Bakanlığı olmak üzere, bütün yetkilileri acilen harekete geçmeye çağırıyoruz. Öğretmenlerimize yapılan şiddet olaylarını bir kez daha kınıyor, başta Tevfik öğretmenimiz olmak üzere şiddete uğrayan tüm meslektaşlarımıza geçmiş olsun diliyoruz” dedi.

‘BAKANIN SESSİZ KALMASI BİZİ YARALADI’

Eğitim İş Denizli Şube Başkanı Namık Kemal Aydoğan ise, “Milli Eğitim Bakanlığının öğretmeni itibarsızlaştıran politikalarının sonucunda eğitimci arkadaşlarımız sürekli olarak şiddete maruz kalmaktadır. Öğretmeni bir eğitimci olarak görmeyip bakıcı gibi gören zihniyetin velilerimize ve öğrencilerimize empoze edilmesiyle yaşanmaktadır bunun gibi şiddet olayları. Okulları işletme gibi gören, öğretmeni ve müdürü okulun gereksinimleri için para bulma peşinde koşturan anlayış, öğretmeni toplum önünde itibarsızlaştırıp hedef haline getirmektedir. Bu yaşanan şiddet olayı ulusal basına da yansıdı ancak Milli Eğitim Bakanı Sayın Mahmut Özer iki satır açıklama yapıp olayı kınayan bir konuşma yapmadı ne yazık ki. En az bu yaşanan şiddet olayı kadar Sayın bakanın sessiz kalışı da bizi yaralamaktadır. Gelecek kuşakları öğretmenin eseri olarak gören Atatürk’ün öğretmene verdiği değerin yanında saltanat özentisi içinde olanların öğretmene karşı takındığı tutum karşılaştırılması bile yapılmaz” diye konuştu.