Berk Öcalan isimli erkek tarafından beyzbol sopasıyla darp edilen Zeynep Ç.'nin duruşmasına İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'den de destek geldi. "Adalet İçin Adli Yardım Aracıyla" duruşmaya gelen Soyer'e Zeynep teşekkür etti.

Şiddete maruz kalan Zeynep'e adalet için destek

Berkay SAĞOL

Bir kahve dükkânında barista olarak çalışan Zeynep Ç, 23 Mart'ta sosyal medya hesabından bir arkadaşının fotoğrafını beğenince erkek arkadaşı Berk Öcalan'ın hakaretlerine maruz kaldı. Öcalan beyzbol sopasıyla genç kadını 4 saat boyunca darp etti. Zeynep Ç.’nin Berk Öcalan'dan şikâyetçi olmasının ardından, Öcalan tutuklandı.

Zeynep Ç., Öcalan’dan şikâyetçi olduğu davanın ilk duruşması bugün gerçekleşti. Öcalan’ın hak ettiği cezayı alması için mücadele eden Zeynep’e, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’den de destek geldi.

Geçtiğimiz günlerde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in basına duyurduğu, İstanbul Sözleşmesi’nin İzmir’de bir yaşam tarzı olması inancıyla 27 Mayıs tarihinde faaliyete geçmesi planlanan “Adalet İçin Adli Yardım Aracı” bugün Zeynep’le beraber mücadeleyi büyütmek için Karşıyaka Adliyesi’ndeydi.

Duruşma öncesi açıklama yapan Soyer, "Zeynep hanım yalnız yürümeyecek. İzmir'de ve Türkiye'de hiçbir kadın yalnız yürümeyecek. Biz Zeynep'in dimdik durduğu bu hak arayışında sonuna kadar yanındayız. İzmir kadınların şehri ve kadınların en özgürce yaşadığı kent olarak kalacak. İstanbul Sözleşmesi'nin takipçisi olacağız. Biz hukuka güveniyoruz. Hakkımızı, kadınların hakkını ve Zeynep'in hakkını koruyacağız" dedi.

Zeynep ise, "Çok teşekkürler ederim beni yalnız bırakmadığınız için. Ölmedim daha iyi olacağım" diye konuştu.

siddete-maruz-kalan-zeynep-e-adalet-icin-destek-877233-1.

ADALET İÇİN ADLİ YARDIM ARACI

İzmir Büyükşehir Belediyesi Sosyal Projeler Dairesi Başkanlığı’na bağlı Kentsel Adalet ve Eşitlik Şube Müdürlüğü ile İzmir Barosu ortaklığında gerçekleştirilen “Adalet İçin Adli Yardım Aracı” projesi ile İzmir’i İnsan Hakları Başkenti yapma yolundaki çalışmaların ilk adımı atıldı. İzmir Büyükşehir Belediyesi hak ihlaline uğradığını düşünen, şiddete maruz kalan, baskı gördüğünü düşünen; kadın, çocuk, mülteci başta olmak üzere her bireyin adil yargılanma hakkını güvence altına alarak hak arama özgürlüğünde eşitlik yaratmayı amaçlıyor.

siddete-maruz-kalan-zeynep-e-adalet-icin-destek-877232-1.

İzmir Barosu ile imzalanan protokolle, Türkiye’de ilk defa bir yerel yönetimin, maddi olanağı bulunmayan kentlilere yönelik, tüm kent hizmetlerine eşit ve adil erişimin sağlanabilmesi misyonu ile sosyal adaletsizliğin yoğun olduğu ve şehrin merkeze uzak bölgelerinde kentlilerin adalete erişimlerinin desteklenmesi için doğrudan, ücretsiz hukuki destek sağlaması amaçlanıyor.