Sıfır Gelecek, İspanya’nın başkenti Madrid’de günlerdir süren ve iklim krizine çözüm bulmaktan uzak olan COP 25’i Taksim’de protesto edecek

Sıfır Gelecek: COP’a Karşı iklim grevindeyiz

HABER MERKEZİ

Sıfır Gelecek topluluğu Birleşmiş Milletler (BM) İklim Konferansı’nda (COP 25) iklim aktivistlerine yönelik engellemeleri, bugün İstanbul’da gerçekleştirecekleri bir basın açıklamasıyla protesto edecek.

11 Aralık günü aktivistlerin konferans salonu önüne yapmak istedikleri protestoya müdahale gerçekleşmişti. İçlerinde iklim için okul grevlerine çıkan Fridays for Future (Gelecek için Cumalar) aktivistlerinin de yer aldığı; sendikalar, gençlik grupları, kadın grupları, STK temsilcileri ve yerli halklardan oluşan yüzlerce kişiyi önce Birleşmiş Milletler (BM) çalışanları sonra da İspanyol polisi engelledi. Yaşam savunucuları iklim aktivistlerine yönelik sert müdahaleyi ve dünya liderlerinin iklim krizine karşı eylemsizliğini protesto etmek için bugün saat 19.00’da Taksim Odakule’de bir araya geliyor.

sifir-gelecek-cop-a-karsi-iklim-grevindeyiz-660958-1.

COP’a asla güvenme

Türkiye’de “Gelecek İçin Cumalar” eylemcilerinin kampanyası olan “Sıfır Gelecek” aktivistleri: “Madrid’deki iklim değişikliği konferansında milyonlarca insanın sesi sustu. COP25’in değerli sonuçları yoktu. Sivil toplum COP25’ten kovulurken fosil yakıt lobicileri hala içeridedir. Buna tahammül edilemez” diyor.

cukurda-defineci-avi-540867-1.