14 Mayıs Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekiliği Genel Seçimleri'ni gözlemlemek için Siirt'te gelen İspanyol 10 gözlemci, akreditasyonları olmadığı gerekçesi ile gözaltına alındı. Gözlemciler daha sonra sınır dışı edilmek üzere İl Göç İdaresi Müdürlüğü’ne teslim edildi.

Kaynak: DHA
Siirt'te akreditasyonu olmadığı gerekçesiyle 10 İspanyol gözlemci gözaltına alındı
Fotoğraf: AA

Siirt'te, akreditasyonları olmadan seçimleri gözlemlemek için İspanya’dan geldiği belirtilen 10 kişi, polis ekiplerince gözaltına alınarak sınır dışı edilmek üzere İl Göç İdaresi Müdürlüğü’ne teslim edildi.

13'üncü Cumhurbaşkanı ve 28’inci Dönem Milletvekilliği Genel Seçimlerini gözlemlemek için Türkiye'ye gelen V.B.S. isimli yabancı uyruklu kişi, sosyal medya hesabı üzerinden paylaşım yaptı.

Paylaşımında, 'halkı ayrıştırıcı, tahrik edici ve bölücü' paylaşım yaptığı iddia edilen şüpheli, yanındaki J.I.G., I.C.C., L.C.R.G., P.E.M.M., I.E.G., J.M.D., I.C.G., M.N.I.C. ve M.O.O. ile birlikte İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alındı.

Yapılan incelemelerde, şüphelilerin, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) ve resmi kurumlardan akreditasyonları olmadıkları belirlendi.

Şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından sınır dışı edilmek üzere İl Göç İdaresi Müdürlüğü yetkililerine teslim edildi.

Uçakla İstanbul’a gelen 10 kişi, İspanya’ya gönderilecek.