Müzisyen Sıla Gençoğlu, sevgilisi B.Y.'ye şiddet uyguladığı iddia edilen Rubato grubunun solisti ve müzisyen Özer Arkun ile tüm profesyonel ve arkadaşlık ilişkisini bitirdiğini açıkladı.

Sıla'dan şiddet tepkisi: "Profesyonel ve arkadaşlık ilişkimi bitirdim"

Müzisyen Sıla Gençoğlu, Rubato grubunun solisti Özer Arkun ile hakkındaki şiddet iddialarının ardından arkadaşlığını ve profesyonel ilişkisini sona erdirdiğini açıkladı.

Sıla, sosyal medya kanallarından yaptığı açıklamada, "ama, fakat demeden mağdur kadının tarafında olduğunu, elinden ne gelirse yapmaya hazır olduğunu" belirtti.

Sıla'nın açıklaması şöyle:

“Bugün müzisyen arkadaşım Özer Arkun’un bir kadına karşı işlediği şiddet suçunun haberini aldım. Bu kadar yakınımda, yıllardır birlikte işlere imza attığımız ve şiddetin emaresini görmediğim birinin yaptıkları karşısında hayret, dehşet, şaşkınlık, üzüntü ve öfke içindeyim. ‘Ama’, ‘fakat’ demeden mağdur kadının tarafında olduğumu, elimden ne gelirse de yapmaya hazır olduğumu, Özer Arkun’la profesyonel ve arkadaşlık ilişkimi bitirdiğimi de kamuoyu ile paylaşmak isterim. Şiddet, hiç ummadığımız yerlerden çıkıp bizi şaşırtmaya devam edecek belli ki… Bizi düşen dilsiz şeytanlara dönüşmemek…”

Özer Arkun’un sevgilisi B.Y. şiddet gördüğünü belirterek suç duyurusunda bulunmuş ve aile mahkemesi Arkun hakkında uzaklaştırma kararı vermişti.

sila-dan-siddet-tepkisi-profesyonel-ve-arkadaslik-iliskimi-bitirdim-754847-1.

Sıla'nın müzisyen Arkun ile ilişkisini kestiğini açıklaması, bazı ünlü erkeklerin haklarında şiddet iddiaları olmasına rağmen korunduklarına ilişkin eleştirilerin ardından geldi.

Oyuncu Ozan Güven ve gazeteci İsmail Küçükkaya'nın eski partnerleri tarafından şiddet uygulamakla suçlanmalarına rağmen yakınları tarafından tepki görmemeleri eleştiri konusu olmuştu.

Sıla da eski sevgilisi oyuncu Ahmet Kural'dan şiddet uyguladığı gerekçesiyle şikayetçi olmuş, taraflar arasında uzlaşma sağlanamaması üzerine İstanbul Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesi Bürosu tarafından Ahmet Kural hakkında dava açılmıştı.

Mahkeme, davanın sonucunda Ahmet Kural'a 3 ayrı suçtan 16 ay 20 gün hapis cezası verdi.

Ahmet Kural'ın da şiddet suçlamasından hüküm giymesine rağmen sinema ve televizyon sektöründe varlık göstermeye devam etmesi eleştiri konusu oldu.