İzmir'in Seferihisar ilçesinde 'Şila' isimli köpek, kulübesine yanıcı madde dökülüp yakılarak öldürüldü. Olaydan sonra gözaltına alınan şüpheli Ö.F.B. emniyetteki işlemlerinin ardından çıkarıldığı hakimlikçe tutuklandı. Seferihisar Doğa ve Hayvan Dostları Derneği (SEHAYDER) Başkanı Fevziye Özkan, "Sözün bittiği yerdeyiz. Katil ya da katillerin yakalanıp en ağır cezayı almasını istiyoruz. Şila yandı, bizim de içimiz yandı" dedi.

'Şila'yı kulübesine yanıcı madde döküp yakarak öldürdüler!
Fotoğraf: DHA

İzmir'de Şila isimli köpek kulübesine yanıcı madde dökülüp yakılarak öldürüldü.

Salı günü saat 17.00 sıralarında, meydana gelen olaya göre, Furkan P.'nin sahibi olduğu 2,5 yaşındaki Pitbull cinsi Şila, eve 10 metre uzaklıkta yeşil alandaki demir kafes içinde bulunan ahşap kulübesindeyken yanıcı madde dökülüp, ateşe verilerek yakıldı.

Alevleri fark edenler, durumu ihbar etti. İtfaiye ekiplerinin müdahale ederek kontrol altına aldığı yangın sırasında kafesin kapısı kapalı olduğu için dışarı çıkamayan köpeğin yanarak öldüğü belirlendi.

Polis ekipleri, Turabiye Mahallesi'nde dün, demir kafesli bir kulübenin üzerine yanıcı madde dökülerek yakıldığı ve kulübedeki hayvanın öldüğü iddialarının sosyal medyada yayılması üzerine çalışma başlattı.

Ekipler, yapılan araştırma sonucu şüphelinin Ö.F.B. olduğunu tespit etti.

Gözaltına alınan zanlı, emniyetteki işlemlerinin ardından çıkarıldığı hakimlikçe tutuklandı.

"SONUNA KADAR TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ"

SEHAYDER Başkanı Fevziye Özkan, olayın takipçisi olacaklarını belirtip, "Sözün bittiği yerdeyiz. Katil ya da katillerin yakalanıp en ağır cezayı almasını istiyoruz. Can dostlarımızın mal değil can olarak görülmesini istiyoruz. Olayın sonuna kadar takipçisi olacağız. 'Şila' yandı, bizim de içimiz yandı. 'Şila'nın sesini çevredeki insanlar duymuş. 'O sesi ömrümüz boyunca unutmayacağız' dediler" diye konuştu.

(AA-DHA)