Dün, Şile Karacaköy'de fundalık alanda çıkan ve evlere doğru ilerleyen yangın paniğe neden oldu. Karacaköy'de köyün...

Dün, Şile Karacaköy'de fundalık alanda çıkan ve evlere doğru ilerleyen yangın paniğe neden oldu.
Karacaköy'de köyün 300 metre aşağısında çalılık alanda meydana gelen yangın rüzgarında etkisiyle kısa sürede büyüdü. Evlerin bulunduğu bölüme kadar ilerleyen yangın olay yerine gelen itfaiye ve Orman İşletme Müdürlüğü ekiplerinin havadan ve karadan müdahalesiyle evlere sıçramadan son anda kontrol altına alınarak söndürüldü.
Köy muhtarı Faik Levent yangının sigara izmariti veya elektrik tellerinde meydana gelen kısa devre sonucu çıkmış olabileceğini belirterek “Yangın tam evlere sıçramak üzereyken itfaiye ekipleri ve köylünün de yardımıyla alevleri durdurdukö diye konuştu. Köy sakinleri de evlerini yangından korumak için kovalarla su taşıyıp yangına müdahale etti.
Şile-Ağva yoluun 20. kilometresinde Karacaköy'de meydana gelen yangına müdahale etmek için olay yerine giden bir Vahdet Küçükkuş'un kullandığı itfaiye aracı da yolda virajı alamayarak devrildi. Kazada itfaiye aracında bulunan itfaiye eri Ercan Ertural yaralandı. Vucudunda çok sayıda kırık olan Ertural olay yerine çağrılan ambulansla Şile Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Ertural'ın hayati tehlikesinin bulunmadığı öğreanildi. İtfaiye ekipleri yangının çıkış nedenini araştırılması için soruşturma başlattı.