Theranos adlı şirketle Silikon Vadisi’ni dolandırarak kendi kendini yetiştiren en genç milyarder olarak anılan Elizabeth Holmes’un hikayesi Apple TV tarafından film yapılıyor. Apple, yeni filmin başrolünde ise Elizabeth Holmes'u canlandırması için Jennifer Lawrence ile anlaştıklarını duyurdu.

Silikon Vadisi’ni dolandırarak dünyanın en genç milyarderi olan kadının hikayesi film oluyor

Apple, Theranos adlı şirketin eski CEO'su olan ve Silikon Vadisi’ni dolandırarak Forbes’un "40 yaşın altında 40 milyarder" listesinde servetini kendi oluşturan en genç isim olarak yer alan Elizabeth Holmes’un hikayesini sinemaya taşıyacağını açıkladı.

Filmin başrolünde ise Jennifer Lawrence yer alacak. 'Açlık Oyunları', 'Düzenbaz' gibi yapımlarda yer alan ünlü oyuncu Jennifer Lawrence, 'Bad Blood' adlı filmde Holmes'u canlandıracak.

Filmin yönetmenliğini, yine Lawrence’ın başrolde olduğu Netflix yapımı Don’t Look Up’ı da yöneten ve son zamanların popüler dizilerinden Succession’ın yaratıcılarından Adam McKay üstlenecek.

Tam oyuncu kadrosu ve çıkış tarihi henüz belli olmayan film, eski Wall Street Journal muhabiri John Carreyrou’nun en çok satan kitabı Kötü Kan: Bir Silikon Vadisi Girişimindeki Sırlar ve Yalanlar (Bad Blood: Secrets and Lies in a Silicon Valley Startup) adlı kitabından uyarlanacak.

Carreyrou, hem Holmes hem de Theranos, Silikon Vadisi’nde büyük övgüler alırken şirketin problemleriyle ilgili ilk haberleri yazan isim olmuştu.

ELIZABETH HOLMES DAVASI

2003 senesinde, 19 yaşındayken kurduğu Theranos adlı şirketle adından söz ettirmeye başlayan Elizabeth Holmes, kan tahlili konusunda yenilikçi bir teknoloji sunduğunu iddia ederek, az miktarda kanla doğru ve hızlı şekilde ölçüm yapabildiğini ileri sürdü. Holmes bu sayede Theranos’a milyarlarca dolarlık yatırım aldı.

Yenilikçi teknoloji iddiasının yalan olduğu ise 2015 yılında ortaya çıktı. Holmes’un o güne dek topladığı 4,5 milyar dolarlık serveti yok oldu. Uzun bir zaman süren davalardan sonra şirket, 2018 yılında kapatıldı. Dolandırıcılık suçlamasının yer aldığı iddianame Haziran 2018’de tamamlanmış olmasına rağmen Holmes’ün ve şirketin eski başkanı Ramesh Balwani’nin davası, Holmes’ün hamileliği ve korona virüsü salgını nedeniyle ertelendi. Holmes’ün davası 31 Ağustos’ta başlarken, Balwani’ninki 11 Ocak 2022’de başlayacak.