İsmi skandallarla anılan eski İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi yaşamını yitirdi.

Kaynak: Haber Merkezi
Silvio Berlusconi öldü

Eski İtalya Başbakanı ve sağ koalisyon iktidarının ortaklarından Forza Italia (FI) partisinin lideri Silvio Berlusconi'nin 86 yaşında hayatını kaybettiği bildirildi.

İtalyan ANSA ajansının haberinde, 9 Haziran’dan bu yana Milano’daki San Raffaele Hastanesi'nde tedavi gören liderin durumunun bu sabah ağırlaştığı ve yaşamını yitirdiği belirtildi.

Haberin ardından çocuklarının ve aile üyelerinin hastaneye gittiği ifade edildi.

Kronik lösemi teşhisi bulunan Berlusconi, son olarak 9 Haziran'dan bu yana hastanede bulunuyordu.

3 KEZ HASTANEYE KALDIRILMIŞTI

Berlusconi'nin doktorları Alberto Zangrillo ve Fabio Ciceri, 9 Haziran'da, "Başkan Berlusconi, hematolojik hastalığıyla alakalı önceden planlanmış bazı tetkiklerden geçmek üzere hastaneye kaldırılmıştır" açıklaması yapmıştı.

Bir süredir ciddi sağlık sorunlarıyla mücadele eden Berlusconi, San Raffaele Hastanesinde 5 Nisan ile 19 Mayıs arasında 45 gün boyunca kronik lösemiyle bağlantılı akciğer enfeksiyonu tedavisi görmüştü.

Berlusconi, 45 günlük tedavisi sürdüğü sırada 6 Mayıs’ta partisinin kongresine hastaneden video ile bağlanmış ve "İşte buradayım, sizin için buradayım. Bir aydan uzun bir süre sonra ilk kez gömlek ve ceket giyiyorum" demişti.

Silvio Berlusconi, 27 Mart'ta da kontrol maksatlı San Raffaele Hastanesine kaldırılmış, burada 4 gün kaldıktan sonra taburcu edilmişti.

EN UZUN SÜRE BAŞBAKANLIK YAPAN İSİM

Berlusconi, 1994 İtalya genel seçimleri öncesinde kurulan 'Forza İtalya' sağcı hareketinin başkanlığını yaptı.

Ayrıca Silvio Berlusconi, İtalya'da 1994 ile 2011 yılları arasında toplamda en uzun süre başbakanlık yapan isim konumunda bulunuyor.

6 MİLYAR DOLARA YAKIN SERVETİ OLDUĞU AÇIKLANMIŞTI

2012 yılında, Forbes dergisi Berlusconi'nin 5.9 milyar dolara sahip bir serveti olduğunu ve İtalya'nın en zengin 6. insanı olduğunu açıklamıştı.

MİLAN'IN BAŞKANLIĞINI YAPTI

Öte yandan Berlusconi, 1986-2017 döneminde İtalya'nın en önemli kulüplerinden Milan'ın da başkanlığını yapmıştı.

İSMİ SKANDALLARLA ANILDI

Silvio Berlusconi, vergi kaçakçılığı ile yargılandığı davada 4 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. 

24 Haziran 2013 tarihinde, reşit olmayan 'Kalp hırsızı Ruby' lakaplı Fas asıllı Karima El Mahroug adlı dansçı kızı para karşılığı istismar etmek ve gücünü kötüye kullanmaktan 7 yıl hapse ve ömür boyu kamu hizmetinden men cezasına mahkum edilmişti.

BİLAL ERDOĞAN'IN NİKAH ŞAHİTLİĞİNİ YAPMIŞTI

Berlusconi'nin, AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yakın ilişkisi bulunuyordu.

Berlusconi, Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan'ın nikah şahitliğini yapmıştı.