AKP’nin gerici ve ayrımcı politiklarının damgasını vurduğu 2014-2015 Eğitim-Öğretim Yılı’nın ilk yarısı sona erdi. Birleşik Haziran Hareketi Hükümet’e geçersiz not verdi

Şimdi Etiyopya düşünsün...

AKP'nin gerici politikalarının damga vurduğu 2014-2015 Eğitim-Öğretim Yılı'nın son zili çaldı. Okul öncesi eğitim kurumları ile ilk ve orta dereceli okullarda okuyan yaklaşık 18 milyon öğrenci, dün karne alarak 2 hafta sürecek yarıyıl tatiline girdi. Türkiye çapında gerçekleştirilen karne törenlerinin yanı sıra, AKP'nin eğitim politikalarını protesto eden birçok kişi de meydanlara indi.

Hem sıfır hem pekiyi
Birleşik Haziran Hareketi, Cağaloğlu’ndaki İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde düzenlediği eylemle AKP’ye karne verdi. Haziran’ın karnesinde AKP’ye; bilimsellik, laiklik, demokrasi, eğitim, ekonomi, sağlık ve çevreden 0 (sıfır) notu verildi. AKP; diktatörlük, hırsızlık, katillik, cinsiyetçilik ve ayrımcılıktan 5 tam puan aldı. Eylemde konuşan Işıl Kurt, AKP’nin karnesini açıkladıktan sonra 11 Şubat’ta 1 günlük uyarı boykotuna hazırlandıklarını belirtti.

Nihat karnesini alamadı
Şırnak Cizre'de 14 Ocak tarihinde polis tarafından öldürülen 12 yaşındaki Nihat Kazanhan'ın okulunda karne töreni duygusal anlara neden oldu. Nihat'ın karnesini almaya kimse gelmediği için öğretmeni karneyi Nihat'ın boş sırasına bıraktı. Daha sonra okuldan Nihat'ın karnesini amcası Ramazan Kazanhan aldı.

Liselilerden Erdoğan'a karne
Fikir Kulüpleri Federasyonu (FKF) üyesi lise öğrencileri, karne günü kapsamında gerçekleştirdikleri eylemde AKP hükümetine notlarını verdi. İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde yapılan eylemde ilkokulda zorunlu din dersleri ve Osmanlıca eğitimi protesto edilirken, yolsuzluk tapelerini ve Erdoğan’ın açıklamalarını içeren karnelere göre AKP, sınıfta kaldı.

İlahili karne töreni
İstanbul Bağcılar'da farklı okullarda karne şöleni düzenlendi. Sabahattin Zaim İmam Hatip Ortaokulu'nda düzenlenen törene İlçe Kaymakamı da katıldı. Buradaki tören ilahilerle başladı, semazen gösterisiyle devam etti.