Ankara’da uğradığı suikast sonucu hayatını kaybeden eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş’in ‘Göktürkler’ isimli kitabını Bursa'da ücretsiz dağıtan isteyen 3 kişi gözaltına alındı. Ayrıca Sinan Ateş için yapılan lokma dağıtımına da polis ekipleri tarafından engel olunmak istendi.

Kaynak: ANKA
Sinan Ateş'in kitaplarını ücretsiz olarak dağıtan üç kişi gözaltına alındı

Bursa’da, Ankara’da öldürülen eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş'in 'Göktürkler' adlı kitabını Adnan Menderes Meydanı'nda ücretsiz dağıtan 3 kişi, polis tarafından gözaltına alındı.

Mustafakemalpaşa ilçesinde, Sinan Ateş gönüllüleri tarafından Sinan Ateş'in 'Göktürkler' kitabını dağıtmak istedi.

Polis ekipleri, kitabın dağıtımına engel olarak Bilal Aydemir, İbrahim Aydoğan ve ismi öğrenilemeyen bir kişiyi gözaltına aldı.

Sinan Ateş'in ablası Selma Ateş, İYİ Parti Bursa Milletvekili adayı Sevinç Atabay ve CHP Bursa Milletvekili Adayı Kayıhan Pala da karakol önüne geldi. CHP ve İYİ Partili avukatlarla birlikte DEVA Partisi Mustafakemalpaşa İlçe Başkanı olan avukat Özlem Bayraktar da gözaltındaki gençler için karakola geldi.

Şeyda Şahin, "Adaletin geldiği nokta. Yasal bir kitabın bilabedel dağıtımı gelen bir emirle toplatıldı. Şimdi savcılıktan bir talimat bekliyoruz. Ne talimatı geleceğini bilmiyoruz. Ülkece geldiğimiz nokta bu. Yasal bir kitabın bedelsiz dağıtımında ne engel var hep birlikte göreceğiz" dedi.