ATO eski Başkanı Aygün, ABB Başkanı Yavaş hakkında ortaya attığı rüşvet iddiasını, “Arkadaşlar benden 25 milyonu kendileri için değil, yapacağımı söylediğim okul için istedi” diyerek çürüttü. CHP Ankara İl Başkanı Güvener, Aygün’ün parti üyeliğinden çıkarılması için İl Disiplin Kurulu’na sevk edildiğini açıkladı

Sinan Aygün kendi iddiasını çürüttü

MUSTAFA MERT BİLDİRCİN m.mertbildircin@gmail.com

Ankara’da, yargı kararları uygulanarak mühürlenen Togo Kuleleri’nin sahibi ATO eski başkanı Sinan Aygün, Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve meclis üyeleriyle ilgili iddialarına ilişkin basın toplantısı düzenledi. Kule inşaatında yapılanların tamamının mevzuata uygun olduğunu savunan Aygün, daha önce ortaya attığı rüşvet iddialarıyla ilgili sorulan soruya ise “Hayır öyle bir şey yoktu” yanıtını verdi. Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Yavaş’ın, Aygün’ün açıklamalarından sonra verdiği ilk tepki, “Hakikat, yalana, iftiraya ve harama işte böyle diz çöktürür” oldu.

BirGün’e konuşan CHP Ankara İl Başkanı Rıfkı Güvener, “Ortada net olan yargı kararları var. Artık Ankara’da rantın değil hakkın, hukukun geçerli olacağını herkesin bilmesi gerekiyor” dedi. Güvener, Ankara İl Yönetim Kurulu’nun oy birliğiyle Sinan Aygün’ü parti üyeliğinden ihraç edilmesi istemiyle tedbirli olarak İl Disiplin Kurulu’na sevkettiğini bildirdi.

sinan-aygun-kendi-iddiasini-curuttu-665797-1.


15 TEMMUZ’DA 51 KARAR GEÇTİ

Aygün, meclis üyelerince kendisinden talep edildiğini ileri sürdüğü 25 milyon TL’ye ilişkin sorulan, “O kişiler 25 milyonu ceplerine indirmek için mi istedi?” sorusunu, “Hayır öyle bir şey yok. Okul için istediler” şeklinde yanıtladı. Aygün, Togo Kuleleri’yle ilgili imar değişikliğinin darbe girişiminin yaşandığı 15 Temmuz 2016’da yapıldığının anımsatılması üzerine ise “Gayet doğal. 15 Temmuz günü 51 karar çıktı. Darbe gecesi AK Parti Genel Merkezi’nde halkı sokağa davet ediyordum” ifadelerini kullandı.

Sinan Aygün’ün durdurulan inşaatla ilgili, “Rüşvet istedi” iddiasında bulunduğu CHP’li Belediye Meclis Üyesi Berkay Gökçınar da basın toplantısından yaptığı ilk açıklamada, “Aygün, beni, eşimi, annemi, ailemi üzdün. Arkadaşlarımı töhmet altında bıraktın. Şimdi bunları ispat edemedin. Seni yargıya havale ediyorum” diye konuştu.

CHP’li Güvener de Togo Kuleleri’yle ilgili yargı kararlarının uygulanacağının altını çizdi. Ankara’da hukuka önem veren bir yönetim olduğunu ifade eden Güvener, şunları söyledi:

“Ankara’da rant değil, hak hukuk anlayışıyla hareket eden bir belediye başkanı var. Eskiden olduğu gibi yargı kararlarını yok sayan, arkasından dolaşan bir anlayış yok. Sinan Aygün de diyor ki ‘Mahkeme kararını belediye aleyhine temyiz ettir.’ Yargı kararına uyacağına bunu temyize götür, diyor. Belediye kendi aleyhine temyize gidecek yani… Bu Ankaralılara karşı bir suçtur.”

İHRAÇ DOSYASI DİSİPLİN KURULU’NDA

Sinan Aygün hakkında CHP üyeliğinden, “Kesin çıkarma” istemiyle açılan disiplin soruşturmasıyla ilgili de konuşan Güvener, “Ankara İl Yönetim Kurulu oy birliği ile ihracını istedi. Son kararı Disiplin Kurulu verecek” dedi.

cukurda-defineci-avi-540867-1.