Cumhurbaşkanı Adayı Sinan Oğan, seçimlerin ikinci tura kaldığını belirterek, "Yurtdışı oy sayım işlemlerinde birtakım manipülasyonların yapıldığı duyumunu alıyoruz. Oy sayım işlemleri sağlıklı bir ortamda yapılmıyor" dedi.

Kaynak: Haber Merkezi
Sinan Oğan: Bu iş ikinci tura kalmıştır

Ata İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Adayı Sinan Oğan, seçimlere ilişkin yeni bir açıklama yaptı.

Twitter'dan yaptığı paylaşımda Oğan, "Yurtdışı oy sayım işlemlerinde birtakım manipülasyonların yapıldığı duyumunu alıyoruz. Oy sayım işlemleri sağlıklı bir ortamda yapılmıyor" dedi.

"YSK’yı uyarıyorum" diyen Oğan, "Derhal gerekli tedbirleri alın ve oy sayım işlemlerinin hızlı bir biçimde yapılmasını sağlayın. Ayrıca yurt dışı oylarda yapılacak bir manipülasyon ile bir oldu bittiye müsaade etmeyiz. Ortamı germeyin. Bu iş ikinci tura kalmıştır" ifadelerini kullandı.

Oğan, Cumhurbaşkanı Seçimi'nin ikinci tura kalmasını beklediklerini kaydetti. 

Oy sayımı devam ederken sosyal medya hesabından açıklama yapan Oğan, "Türk milliyetçileri ve Atatürkçüler bu seçimin kilidi konumundadır" dedi.

Sonuçlardan ders çıkarılması gerektiğini söyleyen Oğan, "Çıkacak her sonuç milletimize hayırlı olsun" ifadesini kullandı. 

Oğan, şunları söyledi: "Seçimlerin ikinci tura kalmasını yüksek bir ihtimal olarak görüyoruz. Türk milliyetçileri ve Atatürkçüler bu seçimin kilidi konumundadır. Muharrem İnce’nin seçimlerden türlü baskılarla el çektirilmesinden sonra son iki gün bize saldırıp bizi haksız yere itham ederek linç girişiminde bulunanların bu siyasal tablodan çıkaracağı çok ders olmalı! Çıkacak her sonuç milletimize hayırlı olsun!"

Sosyal medya mesajının ardından saat 22.45'te basın mensuplarına açıklama yapan Oğan, seçimlerin ikinci tura kalacağını düşündüklerine ilişkin açıklamasını yineledi. Seçimlerin ikinci tura kalması halinde tutunacakları 'millet ve istişareden yana' olacağını söyleyen Oğan, "Sinan Oğan'ın bu seçimlerdeki rolünün onların hayal ettiğinden de ötede olduğunu gördük" dedi.

Oğan, özetle şunları söyledi: 

"Anketlerde ve televizyonlarda yok sayıldık. Seçimlerin 2. tura kalacağı en başından beri öngördüğümüz bir şeydi. Biz Atatürkçüleri merkeze koymak için yola çıkmıştık. Seçimler 2. tura kalmış gözüküyor. Bizim öne koyacağımız şartlar vardır. Bu şartlar olmadan 2. tura geçilmez. Son 3 gündür Muharrem İnce'ye yapılan linç girişiminin benzeri bize yapıldı. Bizi koltuk derdinde olan bir yapı gibi göstermek istediler. Sinan Oğan'ın bu seçimlerdeki rolünün onların hayal ettiğinden de ötede olduğunu gördük. Bizim tutunacağımız tavır milletimizden ve istişareden yana olacaktır."

"HİÇBİR TARAF 'KORSAN' BALKON KONUŞMASI YAPMAYA KALKIŞMASIN"

Oğan, sosyal medya hesabından yaptığı son paylaşımda ise Erdoğan ve Kılıçdaroğlu'na çağrı yaparak "Hiçbir taraf seçimleri bir oldu bittiye getirip “korsan” balkon konuşması yapmaya kalkışmasın" dedi.

Oğan, paylaşımında şu ifadeleri kullandı: "Buradan tüm taraflara çağrıda bulunmak istiyorum. Hiçbir taraf seçimleri bir oldu bittiye getirip 'korsan' balkon konuşması yapmaya kalkışmasın. Tüm sandıklar açılıp netice net bir şekilde ortaya konmalıdır. Toplumu germeye kimsenin. Hakkı yoktur."