Sinan Oğan, Recep Tayyip Erdoğan'ın göreve başlama töreninde Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Neçirvan Barzani ile aynı karede yer almasına ilişkin, "Bu tür ortamlarda siz birisiyle konuşurken birileri gelir orada durur ve ya sizin konuştuğunuz kişi ile selamlaşır" dedi.

Kaynak: Haber Merkezi
Sinan Oğan'dan Barzani ile aynı karede yer almasına ilişkin açıklama

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için dün Saray'da Göreve Başlama Töreni düzenlendi. Törene Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Neçirvan Barzani de katıldı.

Törene katılan bir diğer isim de Cumhurbaşkanı Seçimi 2. turunda Erdoğan’ı destekleme kararı alan Sinan Oğan’dı.

Törende çekilen fotoğraflar arasında Oğan ve Barzani’nin bir arada olduğu bir kare de yer aldı. İBB İYİ Parti Grup Başkan Vekili İbrahim Özkan, bu fotoğrafı, “Ülkücüyü kessen Barzani ile fotoğraf çektirmez. Plana sadık kalmış…” sözleriyle eleştirdi.

Bunun üzerine Oğan, Özkan’a cevap verdi. Oğan şunları söyledi:

“İbrahim bey merak ediyorum bunu cehaletten mi yazdınız, yoksa Belediye işlerinden arta kalan vakitlerde yarı zamanlı trollük mü yapıyorsunuz? Hiç uluslararası bir toplantıya katılmadın mı, hiç kokteyle katılmadın mı ömründe? Bu tür ortamlarda siz birisiyle konuşurken birileri gelir orada durur ve ya sizin konuştuğunuz kişi ile selamlaşır? O esnada orada bulunan fotoğrafçılar da fotoğraf çeker. Bunlar önceden planlanan görüşmeler değil ki…Senaryo yazıyorsunuz …“

Oğan, daha önce de “Bir ülkücüyü kessen HÜDAPAR’la yan yana gelmez” demiş ancak 2. turda Erdoğan’ı desteklemesinin ardından HÜDAPAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu ile aynı karede yer almıştı.