Hafta sonu 14 Mayıs’ta yapılan seçimlerde yüzde 5 dolayında oy alan ATA İttifakı Adayı Sinan Oğan, ikinci turda kime destek vereceklerine yönelik istişarelerin sürdüğünü kaydetti. "Kılıçdaroğlu sizin desteğinizi almak için HDP seçmeninden vaz mı geçmeli?" sorusuna yanıt veren Oğan, "Sayın Kılıçdaroğlu'na oy verecek Kürt seçmene ben neden karşı olayım ki?" dedi.

Kaynak: Haber Merkezi
Sinan Oğan: Kılıçdaroğlu'na oy verecek Kürt seçmene ben neden karşı olayım?

Hafta sonu 14 Mayıs’ta yapılan seçimlerde yüzde 5 dolayında oy alan ATA İttifakı Adayı Sinan Oğan’ın 2. turda ne yapacağı merak konusu.

ATA İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Sinan Oğan, TV100’de Candaş Tolga Işık’ın programında konuştu.

Beklentisinin yüzde 12 oranında oy almak olduğunu kaydeden Oğan, yüzde 2'nin üzerinde oylarının iç edildiğini söyledi.

Oğan, "Sinan Oğan çekilseydi, şu anda ikinci tur yoktu" dedi.

Dün ATA İttifakı bileşenleriyle toplantı yaptıklarını açıklayan Oğan, "Kanaat önderleriyle görüştüm. Bize oy verenlerle görüşüyorum. Onların genel eğilimlerini alıyorum. Biz kararımızı verdiğimizde bu Sinan Oğan'ın kararı olmayacak. Kararımız bir-iki günde netleşir. Biz istişare yaparak karar alacağımız için tabanımız bizle hareket eder diyoruz." dedi. 

Oğan, "Sözlerim çarpıtılıyor. Linç kültürü var. Biz şartlarımızı söylerken, bir sigorta görevi üstlenmek için içeride olmak istiyoruz diyoruz." dedi.

Oğan, şunları söyledi: "Bizi linç edenler Millet İttifakı'nı destekleyenlerden bir kısmıdır; Şahan Gökbakar'ından Cüneyt Özdemir'e kadar... Şimdi isim saymayayım herkese söz hakkı düşer. Ama biz AKP tabanından da oy alıyoruz. Biz olmasaydık Sayın Erdoğan kazanırdı. 20 senedir eleştirdiğinize dönüşmeyin. Sinan Oğan'ın siyasette olma sebeplerinden biridir bu nefret dilini siyasetten arındırmak."

ŞARTLARINI AÇIKLADI

Oğan, şartlarını da şöyle açıkladı:

"1- PKK terör örgütüyle, Hizbullah terör örgütüyle, FETÖ ile kesintisiz mücadele.

2- Sığınmacıların gönderilmesi için bir takvim olması.

3- HDP ve HÜDAPAR'ın müstakbel hükümette görevlendirilmemesi. Onların bu sürecin dışında tutulması.

4- Anayasanın ilk 4 maddesine ve 66'ncı maddesine dokunulmayacağına garanti verilmesi. 

Türk milletinin talepleri olan bu taleplerin her iki tarafça kabul edileceğine inanıyorum."

HDP DENKLEMİ

"Kılıçdaroğlu sizin desteğinizi almak için HDP seçmeninden vaz mı geçmeli?" sorusuna yanıt veren Oğan, "Sayın Kılıçdaroğlu'na oy verecek Kürt seçmene ben neden karşı olayım ki?" dedi.

Oğan şunları kaydetti: "Bizim talebimiz gerçeklere dayanıyor diyen Oğan, "Biz bir paradigmayı değiştirmek istiyoruz; nedir bu; HDP'nin yahut HÜDAPAR'ın kilit konumda olması arzusunu biz kıracağız dedik, bunu gerçekleştirdik. Kim kilit? Türk milliyetçileri. HDP eğer yarın öbür gün biz eğer Millet İttifakı'na destek verirsek yanımızdaki koltukta, hükümet içerisinde bir HDP'li bakan görmek istemem, oturmam." 

HER İKİ İTTİFAK DA OLUR DERSE NE OLACAK?

Oğan, her iki ittifak da şartlarını uygun görürse taban eğilimine bakacaklarını söyledi: "Desteklediğimiz tarafı güçlendiririz."  

Oğan, daha önce seçimde ikinci tur olması durumunda “Cehennemin kapılarını kapatacağız” demişti.

CUMHUR İTTİFAKI'NA DAHA MI YAKIN?

Cumhur İttifakı'na daha yakın bir ideolojiye mi sahipsiniz, sorusuna yanıt veren Oğan, "Ben Türk milliyetçisiyim. Cumhur İttifakı kendisini Türk milliyetçisi bir ittifak olarak addediyorsa bundan mutluluk duyarım. Kendilerine böyle diyorlarsa buna bir itirazım yok" dedi.

CEHENNEMİN KAPILARI VE PAYIZ IS COMING

"Payız is coming" paylaşımıyla ilgili açıklama yapan Sinan Oğan, şöyle dedi: "Payız Türkçe bir kelime, bizim Iğdır'da kullanılan bir kelime. Payız sonbahar demek. Sayın Cumhurbaşkanı ilk değerlendirmeyi yaptığında her lider için bir şey demişti. Benim için de "Onun adını bile anmaya gerek yok" demişti. Biz de Iğdır'da bir tabir var, 'cüceyi payız sayarlar' diye. Sonbahar geldiğin bir bakarız hele, kim kimi kale almıyor... Cüce, civciv demek. Yazın kimse 100 civcivim, tavuğum var demez çünkü tilki kapar, ölür şu olur bu olur. En son sonbahar geldiğinde tavukları sayar ve kümese kapatırsınız. O sizin elinizdeki net sayıdır. O yüzden de ben şöyle güçlüyüm demeyeceksiniz. Civcivleri saymanın zamanı geliyor manasında 'payız is coming' demiştim."  

"Cehennemin kapılarını kapatacağız" sözüyle ilgili de konuşan Oğan, "Cennet ve cehennem kavramını herkes bir yorumlasın. Günü gelir biz de yorumlarız. O gün bu gün değil" dedi.

BAHÇELİ'NİN DANIŞMANINA YANIT

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Başdanışmanı Eyyüp Yıldız'ın "Pazarlık payın kalmadı başka kapıya. 1 turda biter bu iş. Mezar soyguncuları sizi" sözleri hatırlatılan Oğan, "Hiç benim muhatabım değil. İlgilenmiyorum da... Biz etik, karşılıklı anlayışı getirelim dedikçe bazıları siyasetin seviyesini düşürmeye çalışıyor. Muhatabım değil." dedi.