Sınav kaygısından bağımsız bir matematik

Yaren ÇOLAK

Çocuklar İçin Oyunlarla Matematik Atölyesi, çocuklara matematiği sevdirmeyi amaçlıyor. Aktivitelerle, sınav kaygısı olmadan yapılan matematik eğitimi 16 hafta sürüyor. İki sene önce kurulan atölye, yüz yüze ve online olmak üzere kayıt dönemine başladı.

10 ilde 17 şubede eğitim veren atölyede üçüncü sınıftan sekizinci sınıfa kadar olan çocuklar, matematik eğitimi alabiliyor.


Atölyenin kurucusu Eğitimci Can Gürses, amaçlarını şu cümlelerle anlatıyor:

“Sınav kaygısından bağımsız bir matematik eğitimi olsa nasıl olur düşüncesiyle yola çıktık. Temel mottomuz çocuklara matematiği sevdirmek. Aileler çocukların erken yaşta matematikten soğuduğunu görünce bize geliyorlar ki çocuğun matematiğe karşı bakışı değişsin.”

Müfredattan bağımsız

Çocuklarla birebir ilgilendiklerini aktaran Gürses, “Çocuklar doğal hallerinde derse katılıyorlar. Yerde yatarak, masalara çıkarak dersi dinleyebiliyorlar. Okul müfredatından tamamen bağımsız diyebilirim” dedi.

Gürses, çocukların güne beyin fırtınası yaparak başladığını aktardı: “Mesela matematiğin temel alanlarından olan oyun teorisini çocuklara öğretiyoruz. Bu teori sayesinde çocuklar günlük hayatında stratejik şekilde karşısındakini aslında ikna etmeyi öğreniyor. Teknik konuları, aktivitelerle sanki bir oyun gibi öğretiyoruz.”

***

Akademik başarıları olumlu etkileniyor

Tek amaçlarının çocuklara matematiği sevdirmek olduğuna vurgu yapan Gürses, sözlerini şu cümlelerle sonlandırdı:

“Bu eğitimin sonunda çocuklara sınav hazırlığına yönelik, etüt gibi bir şey vadetmiyoruz. Ancak bu atölyeden sonra uzun vadede çocukların matematiği sevmeye başlamasıyla okul ve sınav başarılarına olumlu yansıdığını gördük.”

sinav-kaygisindan-bagimsiz-bir-matematik-768002-1.