DİSK'e bağlı Sinema Emekçileri Sendikası'nın 13. Genel Kurulu'nda oyuncu Mehmet Esen başkan olarak seçildi. Esen, mücadele etmeden kazanım elde edilemeyeceğini hatırlattı.

Sine Sen’in yeni başkanı Mehmet Esen oldu

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu’na (DİSK) bağlı Sinema Emekçileri Sendikası (Sine Sen), 13. Genel Kurulu’nu dün (26 Aralık) gerçekleştirdi.

Sendika.org’un aktardığı habere göre, yeni yönetimin belirlendiği genel kurulda 9 yıldır sendikanın genel başkanlığını yürüten Zafer Ayden görevini oyuncu Mehmet Esen’e devretti.

İstanbul Beyoğlu’nda bulunan Divriği Kültür Derneği salonunda toplanan genel kurul geniş katılım ve canlı tartışmalar eşliğinde gerçekleşirken, DİSK’e bağlı Enerji Sen, Devrimci Sağlık İş ve Basın İş sendikalarının yöneticileri de konuklar arasındaydı.

Zafer Ayden genel kurula seslenirken Sine Sen’in zor bir dönemi geride bıraktığını, sendikalar yasasının sinema işkolunda yarattığı güçlüklere ve parçalılığa, maddi imkansızlıklara ve pandemi koşullarına rağmen set emekçilerinin insanca çalışma koşulları için mücadeleyi kesintiye uğratmadıklarını söyledi. Başkanlık görevini bırakan Ayden, mücadeleden emekli olunmayacağını ve sendikada çalışmalara devam edeceğini belirtti.

Yeni dönemde genel başkanlığa aday olan oyuncu Mehmet Esen de Yılmaz Güney’in Yol filmiyle başlayan Sine Sen serüvenini yaklaşık 40 yıldır sürdürdüğünü, işverenlerin oldukça örgütlü davrandığı sektörde mücadele etmenin bütün sinema emekçileri açısından bir bedeli olduğunu ancak mücadele etmeden kazanım elde edilemeyeceğini, sinema emekçilerinin örgütlü mücadelesini ilerletmek için çalışmak istediğini söyledi.

sine-sen-in-yeni-baskani-mehmet-esen-oldu-960493-1.

Adaylık başvurularının yapılmasının ardından seçime geçildi. Sine Sen’in yeni yönetim kurulu şu isimlerden oluşuyor:

Genel Başkan

Hulusi Mehmet Esen

Genel Sekreter

Galip Görür

Yönetim Kurulu Asil Üyeleri

Ferhat Gülaşlar

Hüseyin Kuzu

Mehmet Bükülmez

Gülcan Aydoğan

Banu Uzpeder