Bu suça ortak olmayacağız' diyerek çatışmalı sürecin sona ermesini isteyen ancak Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun hedefi olan 2 bini aşkın akademisyene, sinemacılardan da destek geldi.

Sinemacı ve gazetecilerden akademisyenlere destek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun ‘ifade özgürlüğü' çerçevesinde bulmayarak eleştirdiği ‘Barış İçin Akademisyenler Girişimi' bildirisine gazeteci ve sinemacılar da imza toplayarak destek verdi.

Gazetecilerin bildirisine aralarında Ceyda Karan, Fehim Taştekin, Pelin Batu gibi isimler destek verirken, sinemacılar bildirisine ise, Özcan Alper, Deniz Türkali, Çayan Demirel, İnan Temelkuran ve Metin Yeğin'in de aralarında bulunduğu isimler destek verdi.

‘AKADEMİSYENLERİN YANINDAYIZ'

Sputnik'in bildirdiğine göre, gazetecilerin bildirisinde "Bu suça ortak olmayacağız' diyerek çatışmalı sürecin sona ermesini ve yeniden müzakerelerin başlamasını istediklerini açıklayan ‘Barış İçin Akademisyenler'in yanındayız. Türkiye'nin geleceğini yetiştiren akademisyenlerin ‘Barış istiyoruz' dedikleri için hedef haline getirilmelerini insan hakları, düşünce ve ifade özgürlüğü açısından tehlikeli buluyoruz" ifadeleri yer aldı.

‘MÜZAKERE ÇEĞRISINA DESTEK VERİYORUZ'

Sinemacıların açıklamasında ise "Bizler Türkiyeli sinemacılar olarak, Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi'nin, 11 Ocak 2016 tarihinde hükümete yaptığı barış ve müzakere çağrısına destek veriyoruz. Düşünce ve ifade özgürlüğünün engellenmesini reddediyoruz. Eşitlik ve barışın yanındayız. Yaşam hakkının yanındayız. Özgür düşüncenin ve sanatın yanındayız. Ama'sız fakat'sız eğer'siz: "Bu suça ortak olmayacağız!" Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi'nin, yanındayız" dendi.