Singapur’un en büyük bankası, bir çalışanında 'koronavirüs'e rastlanması nedeniyle tahliye edildi

Singapur'un en büyük bankası 'koronavirüs' nedeniyle tahliye edildi

Singapur’un en büyük bankası DBS, bir çalışanında koronavirüs tespit edilmesinin ardından kapatıldı. Bankada çalışan 300 kişi tahliye edildi.

Koronavirüs salgınının kısa sürede dünya genelinde etkisini arttırmasıyla ölü sayısı da giderek yükseliyor. Toplamda 47 koronavirüs vakasının görüldüğü Singapur’da ülkenin en büyük bankası DBS, bir kişide koronavirüs tespit edilmesinin ardından alarma geçti. Koronavirüs tespit edilen kişinin bulunduğu bankanın 43. katındaki 300 çalışan evlerine gönderildi.

Çin’den sonra en fazla korona vakasının görüldüğü Singapur’daki banka tarafından yapılan açıklamada, “Hasta ile aynı katta bulunanlar tedbir amaçlı evlerine gönderildi. Bu zor dönemlerde, bankamız hasta çalışanımız ver ailesine gerekli desteği verecektir” denildi.

Bankada ortak kullanılan alanlarda geniş kapsamlı temizlik yapıldı. Tahliye edilen banka çalışanlarına maske ve ateş ölçer dağıtıldı.

YENİ TİP KORONAVİRÜS

Virüs, ilk olarak Hubey eyaletine bağlı Vuhan kentinde 12 Aralık'ta tespit edilmişti. Vuhan Belediyesi Sağlık Komisyonu, 31 Aralık'ta kentteki Huanan Deniz Ürünleri Pazarı ile teması bulunan 27 kişide daha "gizemli" hastalığın görüldüğünü açıklamış ve pazarı kapatmıştı.

Virüsün kısa sürede Vuhan'dan diğer kent ve eyaletlere sıçraması nedeniyle 22 Ocak'tan bu yana başta Vuhan olmak üzere Hubey eyaletine bağlı irili ufaklı 17 kentte toplu ulaşım durdurulmuştu. Kentlerin nüfusu 50 milyonu buluyor.

Salgın nedeniyle çok sayıda hava yolu şirketi Çin'e uçuşlarını askıya almıştı.

İHA