Sinpaş, Marmaris’te otel projesi için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve Marmaris Belediyesi’nden ‘talan izni’ alması sonrası çalışmalara başladı. Şirket yaptığı açıklamada, izinler sonrası çalışmalara gece gündüz yoğun bir tempo ile devam ettiğini duyurdu.

Sinpaş ‘gece gündüz yoğun tempoyla’ talana başladı

BİRGÜN EGE

Muğla’nın Marmaris ilçesinde yer alan Kızılbük Koyu’nda Sinpaş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. ile Kızılbük Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. tarafından yapılmak istenen dev devremülk projesinde çalışmalar yeniden başlandı.

Proje için verilen ‘çevresel etki değerlendirme(ÇED) gerekli değildir’ kararının iptali sonrası şirket tarafından yeniden başlatılan ÇED süreci başlatıldı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından 10 Mart tarihinde projeye “ÇED Olumlu” kararı verildi. Karar sonrası Marmaris Belediyesi ise 21 Mart tarihinde şirkete inşaat izni verdi. Şirket ise tekrar inşaat çalışmalarına başladığını sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile duyurdu.

Açıklamada, “Kızılbük projemiz için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından 10 Mart 2023 tarihinde “ÇED Olumlu” kararı verilmiş olup ÇED Raporu sürecinde durdurulan inşaat faaliyetlerimiz, Marmaris Belediyesi tarafından 21 Mart 2023 tarihinde verilen inşaat izin yazısıyla tekrar başlamış ve gece gündüz yoğun bir tempo içinde devam etmektedir” denildi.

NE OLMUŞTU?

Ağustos ayında “ÇED Gerekli Değildir” kararının iptal edilmesine rağmen şirket çalışmalarını devam ettirirken, projenin durdurulması için Marmaris Kent Konseyi, Marmaris Ekolojik Mücadele Komitesi, Marmaris MUÇEP Meclisi alanda nöbet eylemi gerçekleştirmişti. Şirketin faaliyetine karşı nöbet tutan 12 kişi gözaltına alınmıştı. Bölge halkı, şirketin Milli Park’ın koruması için korunan kapıyı geçtiğimiz günlerde kırdığını ifade etmişti. Şirketin çalışmaları devam ederken, Milli Park Alanı içinde yer alan el değmemiş koylarda dinamit patlatıldığını ortaya koyan görüntüler de sosyal medyadan paylaşıldı. Şirkete ise patlayıcı madde kullandığı gerekçesiyle ödül gibi olan 54 bin 783 TL para cezası kesilmişti.