Muğla Marmaris’te yargı kararlarına rağmen otel projesini sürdüren Sinpaş, Marmaris Kent Konseyi Başkanı Ufuk Beytekin’e “haksız rekabet” iddiasıyla 300 bin TL’lik tazminat davası açtı. Açılan dava kapsamında 20 Aralık(yarın) günü İstanbul Çağlayan Adliyesi 16. Asliye Ticaret Mahkemesi’nde ilk duruşma görülecek.

Sinpaş’tan Ufuk Beytekin’e 300 bin TL’lik dava

BirGün EGE

Muğla’nın Marmaris ilçesinde yer alan Kızılbük Koyu’nda Sinpaş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. ile Kızılbük Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. tarafından yapılmak istenen devremülk projesine karşı bölge halkının mücadelesi sürüyor.

Mahkeme kararlarına rağmen inşaata devam eden şirket şimdi de, Marmaris Kent Konseyi Başkanı ve Marmaris Ekolojik Mücadele Komitesi üyesi Ufuk Beytekin’e “haksız rekabet” iddiasıyla 300 bin TL’lik tazminat davası açtı. Açılan dava kapsamında 20 Aralık(yarın) günü saat 14.10’da İstanbul Çağlayan Adliyesi 16. Asliye Ticaret Mahkemesi’nde ilk duruşma görülecek.

Duruşma öncesi Marmaris Kent Konseyi ve Marmaris Ekolojik Mücadele Komitesi yaptığı ortak açıklamada, Beytekin’e destek çağrısında bulunuldu. Açıklamada, “Sinpaş GYO/Kızılbük GYO’nun kentimizde devam eden Kızılbük Thermal Resort ve Devremülk projesinin yarattığı ağır doğa yıkımına karşı Marmaris yaşayanları olarak zorlu bir mücadele yürütmekteyiz. Bu sürecin hukuki bölümünde mahkeme, projeye verilen ‘çevresel etki değerlendirme(ÇED) gerekli değildir’ kararını iptal etti. Firma karar sonucunda inşaat faaliyetin durdurulması amacıyla mühürleme işlemine maruz kaldı. Ancak mühürleme işlemine rağmen inşaat hiçbir zaman durmadı. Ruhsat iptalleri ile ilgili iki davamız da devam etmektedir. Yürüttüğümüz yaşam alanı savunusunda hem projenin yarattığı doğa tahribatının hem de firmanın yasa tanımaz tutumunun kamuoyuyla paylaşılması gerekmektedir. Bu bilgilendirmeleri yapanlardan biri olan Marmaris Kent Konseyi başkanı ve Marmaris Ekolojik Mücadele Komitesi üyesi Ufuk Beytekin aleyhine, Sinpaş GYO/Kızılbük GYO tarafından “haksız rekabet” iddiasıyla 300 bin TL’lik tazminat davası açıldı” denildi.

“YALNIZ OLMADIĞIMIZI BİLİYORUZ”

Açıklamada şunlar belirtildi: “Yasa tanımaz firma faaliyetleri karşısında görmezden gelen, susan mülki ve yerel idarelerin sergilediği tutum öyle görülmektedir ki firmanın genel beklentisine dönüşmüştür. Oysa içerisinde yer aldığımız hak savunuculuğu, tazminat davasının ikinci kez Demokles’in Kılıcı gibi kafamızda sallandırılması rağmen geri adım atmayacağımız denli yaşamsal önemdedir Proje hakkında verilen karar kamusal niteliktedir ve hepimizi, tüm yurttaşları, bütün kamuoyunu, ilgilendirmektedir. Proje hakkında açıklama yapılmasını haksız rekabet sayarak dava konusu etmek, kamusal alanın ve bu alandaki eleştirilerin özel hukuk alanındaki davayla susturulmaya çalışılması anlamına gelmektedir. Yapılmak istenen kurumsal temsilin sesini kısmaya çabalamaktır. Kent savunmasında yalnız olmadığımızı biliyoruz. Marmaris Kent Konseyi Başkanı ve Marmaris Ekolojik Mücadele Komitesi üyesi Ufuk Beytekin‘e desteğe bekliyoruz.”

sinpas-tan-ufuk-beytekin-e-300-bin-tl-lik-dava-1102306-1.