Sıra Kimde İnisiyatifi, İstanbul Barosu toplantı salonunda bir basın toplantısı düzenledi.

Sıra Kimde İnisiyatifi, İstanbul Barosu toplantı salonunda bir basın toplantısı düzenledi. Toplantıya, BDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel, Sosyalist Parti Genel Başkanı Sevim Belli, EMEP Genel Başkanı Levent Tüzel, ÖDP Genel Başkan Yardımcısı Sema Solaklı, İHD Genel Başkan Yardımcısı Rıza Dalkılıç, ESP Genel Başkan Yardımcısı Alp Altınörs  ve KESK Genel Başkan Yardımcısı Kasim Birtek’in de  aralarında bulunduğu onlarca siyasetçi ve emek örgütü temsilcisi katıldı.
‘HUKUKSUZLUK SÜRÜYOR’
Toplantıda, tutuklu SDP ve TÖP üyeleri hakkında hazırlanan iddianamedeki hukuksuzluklara dikkat çekilerek, 13 Nisan’da Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi’nde hâkim karşısına çıkacak olan SDP ve TÖP üyeleri için duyarlılık çağrısında bulunuldu.  Dava Avukatlarından Sinan Varlık, müvekkillerinin tutuklanması ile birlikte soruşturma sırasında seri bir hukuksuzluk yapıldığını kaydetti. Operasyonda ilk olarak aramalarda usulsüzlük yapıldığını kaydeden Varlık, bu usulsüzlüğün dosyaya gizlilik ve kısıtlama getirilmesiyle sürdüğünü belirtti.
‘AMAÇ, SOSYALİST HAREKETİ ENGELLEMEK’
İddianamede, parti genel başkanının yardımcısıyla birlikte restorasyonda yemek yemenin, Ahmet Türk'e yönelik yumruklu saldırıyı protesto etmenin, Newroz’a katılmanın Devrimci Karargâh örgütüyle bağlantılı olarak gösterildiğine dikkat çeken Varlık, “Bu mantık bundan sonraki süreçlerde bunun davalar ile çok kolay şekilde devrimcileri, sosyalistleri, aydınları yargılayacak, tutuklanacak. Bu sosyalist hareketi engellemeye yönelik bir dava olarak görülebilir” dedi.
BDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel, SDP ve TÖP’e yönelik operasyon ile KCK davasında süren hukuksuzluklara işaret etti ve 13 Nisan’da İstanbul adliyesi’nde olacaklarını söyledi. Birer konuşma yapan parti temsilcileri de duyarlı tüm kesimleri davaya katılma çağrısı yaptılar.
Genel Başkanı Rıdvan Turan’ın da aralarında olduğu Sosyalist Demokrasi Partisi ve Toplumsal Özgürlük Platformu üyeleri 21 Eylül 2010’da “Devrimci Karargâh Operasyonu” adı altında gözaltına alınmış, ardından tutuklanmışlardı. ETHA