Soma Katliamı'nın ardından tazminatlarını alamadıkları için oturma eylemi yapan işçiler, görüştükleri ELİ Müessesi Müdür Yardımcısının, "Ben işçinin ayağına inemem" dediğini söyledi

Şirket müdürünün 'fıtrat'ında Somalı madencinin ayağına inmek yokmuş!
Soma'da 301 işçinin hayatını kaybettiği katliamın ardından işten çıkartılan ve aylar geçmesine rağmen tazminatını alamadıklarını belirterek dün oturma eylemine başlayan madenciler, görüşmek istedikleri ELİ Müessesi Müdür Yardımcısı Ali Ulu'nun kendilerine "Bizim tüzüğümüzde işçinin ayağına inmek yok, ben işçinin ayağına inemem" dediğini belirttiler.
 
Dün Soma Belediyesi'nden çıkarak Ege Linyitleri İşletmesi Müessesesi Müdürlüğü (ELİ) önüne yürüyüş yapan işçiler ELİ Müdürü'nün görüşme isteklerine olumsuz yanıt vermesi üzerine oturma eylemine başladı. Müdürlük önünde ateş yakarak battaniyeleriyle oturan işçiler, 'Açız Aç', 'Sadaka Değil Hakkımızı İstiyoruz', 'Tazminat Hakkımız' ve 'Soma'ya Verilen Sözler Tutulsun' yazılı dövizleri kaldırım üzerinde bulunan ağaçlara astı. İşçiler, talepleri yerine getirilene kadar oturma eylemini sürdüreceklerini söyledi.
 
11 yıldır Soma Kömür İşletmelerine ait Eynez ocağında çalıştığını belirten Maden işçisi Hidayet Merdim, "30 Kasım'da işten çıkarıldık dört aydır işsiziz. Bizler iş istemiyoruz. Bizler alın terimiz olan tazminat haklarımızı istiyoruz. bir ay önce Ankara'ya gittik. Bizlere dediler ki madencilerin tazminat haklarını dördüncü haftada gündeme alacağız. Ne yazık ki verdikleri süre doldu yine sözler tutulmadı" dedi. Maden Ocağında 3 bin kişi çalıştıklarını belirten Merdim, "Nerede madenci arkadaşlarım, gelin bizlere destek verin bir olalım, birlik olalım" diye konuştu.

"BEN İŞÇİNİN AYAĞINA İNEMEM"
ELİ Müessesi Müdür Yardımcısı Ali Ulu ile görüştüklerini söyleyen maden işçisi Hidayet Merdim şu ifadeleri kullandı:
"ELİ Müessesi Müdür Yardımcısı Ali Ulu'ye, 'diğer arkadaşlarıma ne diyeceksiniz?' diye sorduğumda, 'Bizim tüzüğümüzde işçinin ayağına inmek yok, ben işçinin ayağına inemem' dedi."