Şırnak Valiliği, 14 Mayıs'ta yapılan Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Seçimleri sonuçlarının açıklanmasının ardından 'izinsiz gösterilere katılarak havaya ateş ettiği' belirtilen 3 kişinin gözaltına alındığını duyurdu.

Kaynak: AA
Şırnak Valiliği'nden 'izinsiz gösteri' açıklaması: 3 kişi gözaltına alındı

Şırnak Valiliği, seçim gecesi sonuçlar açıklandıktan sonra Cizre'de 'izinsiz gösterilere katıldığı' belirtilen 3 kişinin gözaltına alındığını açıkladı.

Valiliğin sosyal medya hesaplarından yapılan açıklamada, bazı görsel ve yazılı medyada çıkan haberlere ilişkin açıklama yapılmasına ihtiyaç duyulduğu belirtildi.

Açıklamada, "14 Mayıs 2023 günü ilimiz Cizre ilçesi Mezbahane Caddesi üzerinde seçim sonuçları açıklandıktan sonra havaya ateş eden, taşkınlık yapan ve yüzleri kapalı eylem yapmaya çalışan şahıslara ananda müdahale edilmiş, haklarında adli tahkikat başlatılmıştır" ifadelerine yer verildi.

Valilik, ayrıca, soruşturma kapsamında 'izinsiz gösteri' katıldıkları tespit edilen 3 şüphelinin gözaltına alındığını belirtti.

Olaya ilişkin soruşturma devam ediyor.

Şırnak Valiliği, Cizre ilçesinde 14 Mayıs'ta seçim sonuçları açıklandıktan sonra gece saatlerinde Mezbahane Caddesi üzerinde yüzleri maskeli halde havaya ateş eden ve taşkınlık çıkaran grupla ilgili açıklama yapmıştı. Valilik tarafından yapılan açıklamada, olayın 14 Mayıs gecesi seçim sonuçları açıklandıktan sonra yaşandığını ve yapılan müdahalenin ardından adli tahkikat başlatıldığı belirtilmişti.