Sarıyer’de Sırp çete üyesi Risto Mijanovic’in, pusuya düşürülerek kaçırılması ve götürüldüğü villada eziyet edildikten sonra 11 Eylül 2020 ile 10 Kasım 2020 tarihleri arasında öldürülmesine ilişkin davada mahkeme heyeti, olay yerinde keşif yapılmasına karar verildi.

Kaynak: AA
Sırp çete üyesinin işkence edilerek öldürülmesine ilişkin davada keşif kararı

Sarıyer’de ‘Skaljarı’ suç örgütünün üst düzey üyesi olan Risto Mijanovic’in, 11 Eylül 2020 ile 10 Kasım 2020 tarihleri arasında kaçırılarak götürüldüğü villada elleri ile ayakları bağlı, ağzı bantlı bir şekilde eziyet edildikten sonra öldürülmesine ilişkin dava devam ediiyor.

İstanbul 40. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu Zeljko Bojanic, tutuksuz sanıklar Hakan Kaptan ve Milan Vujotic ile taraf avukatları katıldı.

Başka suçtan tutuklu Radoje Zivkovic ise SEGBİS ile duruşmaya bağlandı.

MAHKEME TAHLİYE TALEPLERİNİ REDDETTİ

Ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, maktule işkence edildiğine ilişkin görüntüler bulunan Zekeriyaköy'deki villada keşif yapılmasına karar verdi.

Heyet, maktul Mijanovic'e ait fotoğraflar, Zıvkovic'den ele geçirilen dijital materyallerdeki fotoğraflar ile Mijanovic'in Kasım 2020'de ikametinden ayrılırken tespit edilen görüntüler, Atatürk Havalimanı'ndan Türkiye'ye girişi sırasında belirlenen görüntülerdeki kişinin aynı olup olmadığına ilişkin Adli Tıp Kurumundan (ATK) rapor alınmasını kararlaştırdı.

Tutuklu Zeljko Bojanic'in mevcut halinin devamına karar verip diğer tahliye taleplerini reddeden heyet, duruşmayı erteledi.

İDDİANAMEDEN

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, 11 Eylül 2022'de, "Kavacki" suç örgütüne mensup kişilerin, "Skaljeri" suç örgütünün üst düzey konumundaki üyesi Risto Mijanovic'i Uskumruköy'deki bir restorana çağırdıkları ve buradan kaçırdıkları anlatılıyor.

Suç örgütü mensuplarının, Mijanovic'i, restorana yakın mesafedeki sanık Zeljko Bojanic'e ait villaya götürdükleri aktarılan iddianamede, Mijanovic'in el ve ayaklarını bağlayıp, ağzı bantlı şekilde eziyet ettikleri ve daha sonra öldürüp ortadan kaldırdıkları ifade ediliyor.

İddianamede, sanıklardan Hakan Kaptan'ın "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 2 yıl 6 aydan 6 yıla kadar, sanık Zeljko Bojanic'in de "resmi belgede sahtecilik" ve "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçlarından 4 yıl 6 aydan 11 yıla kadar hapsi isteniyor.

Sanıklar Radoje Zivkovic ve Milan Vujotic'in ise "eziyet", "birden fazla kişiyle birlikte silahla kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma" ve "tasarlayarak, canavarca hisle veya eziyet çektirerek kasten öldürme" suçlarından ağırlaştırılmış müebbet hapsin yanı sıra 4 yıldan 15'er yıla kadar hapis cezasına çarptırılmaları talep ediliyor.